DEJAN_VRANES

FED KUP 2012

Vraneš: Bolje protiv Belgije, nego protiv Rusije

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izjavio je danas da je zadoovljan žrebom kojim je određeno da naša selekcija u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa od 4. do 5. februara igra u gostima protiv Belgije. .

-Bolje je igrati protiv Belgije, nego protiv Rusije koja je bila najteža moguća opcija, kako zbog jačine tima, tako i zbog toga što bi morali da gostujemo Ruskinjama, verovatno u Moskvi, gde će u februaru biti minus 30 i to odmah posle Otvorenog prvenstva Australije koje se igra po izuzetno velikim vrućinama – rekao je Vraneš.

On je istakao da će.“puno toga zavisiti od toga ko će nastupiti za reprezentaciju Belgije“, odnosno da li će u njihovom timu biti Kim Klajsters.

Povezana vest:  Serena Vilijams u finalu Sinsinatija

-Belgijanke svakako, nisu lak protivnik, ali nema lakih protivnika u Svetskoj grupi. Nadam se da će naše devojke biti zdrave i u formi. Ima još puno vremena do meča i rano je prognozirati bilo šta. Uvid u njihovu formu imaću tokom tuirnira u Australiji. Mi ćemo, kao i do sada, gledati da se što bolje pripremimo za meč kako bi dali sve od sebe za pobedu – rekao je selektor Vraneš.

Prvi reket Srbije, Jelena Janković takođe je zadovoljna žrebom.

-Smatram da smo izvukli dobar žreb za prvo kolo Svetske grupe za 2012. godinu, koje je ujedno četvrtfinale ovog takmičenja. Imamo izuzetno jak sastav i mislim da smo jedna od najboljih reprezentacija u svetu. Bićemo spremne i idemo ka ostvarenju našeg cilja, a to je titular – rekla je Janković.

Povezana vest:  Nadal: Hvala, Nole!

Druga teniserka Srbije Ana Ivanović ocenila je da je Belgija sa Kim Klajsters „verovatno najjača reprezentacija na svetu“

-Pre nego što je održan žreb, mislila sam da je Rusija tim koji želimo da izbegnemo. Ali, ako Kim bude igrala, Belgija će verovatno biti najjača reprezentacija – rekla je Ana Ivanović.

Treća teniserka Srbije Bojana Jovanovski je istakla da je jedina prednost Belgije u činjenici da igraju kod kuće.

-Bilo koga da smo izvukli ne bi nam bilo lako. Najbitnije je to što smo mi u punom sastavu i to me čini jako srećnom. Belgija svakako nije lak protivnik. Jedina njihova prednost je možda to što se igra u Belgiji. Videćemo šta će biti, ali mi smo spremni – rekla je Jovanovski.

Povezana vest:  Srpske teniserke izgubile i drugi meč, Australija na korak od trijumfa

Aleksandra Krunić je naglasila da naš tim „posle dugog puta do Svetske grupe treba da iskoristi šansu“.

-Belgija nije najslabiji tim koji smo mogli da izvučemo, ali u svakom slučaju, nema slabih timova u Svetskoj grupi. Svi su jaki i svi su tu sa istom željom – da osvoje titulu. To je i deviza našeg tima, naš cilj kome smo maksimalno posvećene – poručila je Krunić. . Ona je napomenula da je „sada rano govoriti i prognozirati ishod meča sa Belgijankama, jer se još ne zna ko će igrati sa njihove strane“.

-Što se mene tiče, mislim da je najvažnije da ove godine steknem sigurnost i što više iskustva, popravim singl renking i uđem u taj meč sa samopouzdanjem i verom u sebe – rekla je Aleksandra Krunić.