Tipsarevic_Janko_gemaxGEMAX OPEN 2010

Petorica Srba u glavnom žrebu beogradskog čelindžera

 

Održan je žreb za Gemax open. Prvi mečevi, u dublu počinju danas od 17 časova. Prvi nosilac na turniru je Janko Tipsarević, kao 37. na ATP listi, drugi nosilac turnira je Andrey Golubev iz Kazahstana (106. ATP).

Nagradni fond je 106.500 evra a pobednik turnira inkasiraće 15.300 evra i 125 poena, finalista će zaraditi 9.000 evra i 75 poena a učesnici polufinala 5.375 evra i 45 bodova. Četvrtfinalisti će morati da se zadovolje sa 3.100 evra i 25 poena.

Povezana vest:  Voznjacki boluje od reumatoidnog artritsa

Pored Janka Tipsarevića na turniru će se u singlu od takmičara iz Srbije nastupiti Nikola Čačić, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Ilija Bozoljac. U prvom kolu Tipsarević će igrati protiv Simona Stadlera (Nemačka), dok će Nikola Čačić (vajld karta) „ukstiti rekete“ sa Jan Minarom iz Češke koji je do glavnog turnira došao iz kvalifikacija. U slučaju da Čačić prođe prvo kolo u drugom bi mogao da se sastane sa Tipsarevićem. Dušan Lajović, isto dobio vajld kartu nameriće se na četvrtog nosioca Stefana Kubeka (Austrija), inače 125. na ATP listi.

Povezana vest:  WTA PEKING, Ana Ivanović se revanširala Bartolijevoj

Filip Krajinović u prvom kolu sastaće se sa Indijcem Somdev Devvrman, koji je osmi nosilac GEMAX OPENA (141. na ATP), Ilija Bozoljac na početku turnira igraće protiv Hrvata Ivana Dodiga. U slučaju da Bozoljac pobedi Dodiga u narednom kolu bi se sastao sa boljim iz meča Dominik Hrbati (Slovačka) – Dustin Brown (Jamajka).