bojana_jovanovski_kina_2

WTA SAN DIJEGO

Bojana Jovanovski izgubila u prvom kolu

 

Bojana Jovanovski (Srbija) – Roberta Vinci (Italija) 2:1 (6:3,4:6,1:6)

Počeo je WTA turnir u San Dijegu.Srbiju na ovom turniru predstavljaju Ana Ivanović koja je postavljena za petog nosioca na turniru i Bojana Jovanovski. Ivanović je slobodna prvo kolo a u drugom će igrati protiv bolje iz duela Ajumi Morita (Japan) – Jelena Dokić (Australija). Bojana Jovanovski je igrala protiv Italijanke Roberte Vinci i od nje je izgubila sa 2:1 u setovima za sat i 47 minuta igre.

Povezana vest:  AUSTRALIAN OPEN 2012, Nole osvojio Australian open!

Prvi set je Jovanovski dobila odlučno i kada se činilo da će meč završiti brzo, u svoju korist, Italijanka se probudila i počela da dobija, poen za poenm. U trećem setu je Italijanka nastavila da dobija gemove tako da je povela sa 3:0 da bi Jovanovski vratila jedan gem ali to nije bilo dovoljno da se dobije raspoložena Vinci.

Povezana vest:  Krajinović u drugom kolu kvalifikacija

Za prvog nosioca na turniru postavljena je Ruskinja Vera Zvonareva (3. na WTA), drugi nosilac je Andrea petković a treća Agnješka Radvanska.

Nagradni fond turnira je 721.000 dolara a pobednica turniria će inkasirati 470 WTA poena i 111.000 dolara dok će učesnica finala zaraditi 320 poenai 57.350 dolara. Prolazak u drugo kolo će doneti 40 poena i 4.000 dolara a treće kolo 60 poena kao i 7.850 dolara.

Povezana vest:  Vraneš: Biće teško, ali imamo šanse za prolaz