JANKO_TIPSAREVIC_gemax_openGEMAX OPEN 2010

Tipsarević rutinski prošao prvo kolo! Staje na ludi kamen 4. juna!

 

Beogradska publika ponovo je imala priliku da uživa u maestralnoj igri Janka Tipsarevića. Prvi nosilac turnira, bio je ubedljiv u prvom kolu i posle 62 minuta igre, bez imalo problema, pobedio je kvalifikanta Simona Štadlera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Janko je sigurno ušao u meč, sjajno servirao i odmah na početku oduzeo servis protivniku, za 3:0 i spokojan odlazak na pauzu. Nemac je servis Tipsarevića ugrozio jedino u sedmom gemu, kada je stigao do izjednačenja. Tipsarević sigurnom igrom sa osnovne linije i odličnim servisima osvaja gem, dolazi do prednosti od 5:2 i rutinski privodi set kraju.

Da meč ne prođe bez uzbuđenja, pobrinuo se sam Janko. Nešto ležernijom igrom u drugom setu, dopušta protivniku brejk i vođstvo od 4:2. Odmah u narednom gemu, Tipsarević vraća brejk zaostatka, osvaja svoj servis i izjednačava na 4:4. U devetom gemu, Beograđanin direktnim poenima sa osnovne linije dolazi do dve vezane brejk lopte. Drugu koristi za novu prednost i priliku da servira za meč. Kao što je i počeo meč (asom), Janko ga i završava u velikom stilu – direktno osvojenim poenom iz forhenda, na oduševljenje publike.

Povezana vest:  Đoković: Ne razmišljam o favoritima u Montrealu

-Zadovoljan sam prikazanom igrom. Ispunio sam planirano. Igrao sam agresivno, napadao tokom celog meča. Krajem drugog seta došlo je do malog pada koncentracije (vođstvo protivnika od 4:2), ali sam dobrim riternima već u narednom gemu ispravio učinjeno i meč sigurno priveo kraju – rekao je Tipsarević posle meča.

Janko je i ove godine favorit na turniru.

-Ne opterećujem se time, finale je još uvek daleko. Pogledaću sada malo meč svojih potencijalnih protivnika. Najbitnije da nastavim sa dobrom igrom, pa dokle stignem.

Povezana vest:  ATP RIM, Trojica Španaca i Litvanac u polufinalu Večnog grada

janko_tipsarevic_1Pred nama su i mečevi Davis Cup reprezentacije.

-Cela reprezentacija će biti na turniru u Dubaiju, tako da očekujem da ćemo tada malo više pričati o nastupima u Davis Cup-u. Sa Đokovićem i Zimonjićem u timu, na domaćem terenu, mislim da smo blagi favoriti i da možemo da očekujemo pobedu. Po mom mišljenju, Zimonjić je trenutno u životnoj formi, igra vrhunski tenis – veli Janko.

Tipsarević se kratko osvrnuo i na novi stil igre:

-Jedno vreme jednostavno nije išlo kako treba. Na treninzima je sve bilo u najboljem redu, igrao sam rasterećeno, a onda na mečevima ništa od planiranog nisam uspevao da ostvarim. Sada uživam u tenisu više nego ikada, osećam se sjajno na terenu. Jedna od mojih najvećih boljki je bila konstantnost, ali mislim da sam sada i na tom polju zabeležio blago poboljšanje. Uvek je prisutna trema kada igrate pred domaćom publikom, naročito ako ste favorit. Ukoliko na ovom turniru sačuvam pribranost i zabeležim dobar rezultat, mislim da će mi to doneti mnogo boljitka i u budućnosti i da ću početi da pružam bolje partije i na velikim turnirima.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, FINALE, Tipsarević: Jedan od najtežih trenutaka u karijeri

Uprkos napornom radu i promeni stila igre, Janko nije imao puno uspeha na početku sezone – u Zagrebu i Roterdamu od takmičenja se oprostio već u prvom kolu.

-Razočaran sam, ali idem dalje. Najbitnije je da verujem u sebe. Takođe, rame koje mi pravi probleme još od Vimbldona je svakim danom sve bolje. Na terenu gotovo da ni ne osećam posledice povrede, više bolove osećam van terena – optimističan je bio Janko pred nastavak sezone a upitan kada će svadba Tipsarević je rekao

-Datum je određen. Biće to 4. jun!