aleks_bogdanovicGEMAX OPEN 2010

Bogdanović pobedom započeo boravak u rodnom gradu

 

Britanac Aleks Bogdanović, rođeni Beograđanin, zabeležio je pobedu u prvom kolu nad Julianom Rajšterom iz Nemačke nakon dva sata i deset minuta igre – 6:7 (5), 6:3 i 6:4.

U prvom setu nije viđen nijedan brejk. U trinaestom gemu, pri rezultatu 5:5, Rajšter pravi mini-brejk za vođstvo od 6:5. U sledećem poenu, Nemac je bio siguran na servisu, kojim osvaja prvi set.

Povezana vest:  ATP RIM, Mediji: Rimski imperator Đoković

Nošen podrškom sa tribina, Bogdanović u drugom setu počinje sa sigurnijom igrom i u šestom gemu pravi brejk. U poslednjem gemu seta, prilikom vođstva Britanca od 5:3, Rajšter je imao dve vezane brejk lopte. Aleks je prvu spasio odličnim servisom, drugu zahvaljujući grešci Nemca. Nakon dva odigrana poena bilo je konačnih 6:3.

U odlučujućem setu, Bogdanović nastavlja u istom ritmu. Na 2:2 u gemovima, pravi brejk i nastavlja sa kvalitetnom igrom. Bogdanović je prvu meč loptu imao na servis protivnika, pri rezultatu 5:3, ali je ne koristi. Rajšter osvaja taj gem, Bogdanović u narednom servira za set i vinerom iz bekhenda koristi treću meč loptu.