jelena_jankovic_fed_1Janković: žestoko sam se borila

 

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je nakon pobede u drugom kolu WTA turnira u Dubaiju da se žestoko borila i dala sve od sebe u meču sa Francuskinjom Aravan Rezai.

-Aravan je dobra teniserka i nije danas bilo lako izboriti prolaz u nastavak takmičenja. Nisam uspela da se u potpunosti prilagodim vremenskim uslovima u Dubaiju i sve me nerviralo – sunce, vetar, lopte – navela je osma igraccica sveta koja je na turnitu postavljena za šestog nosioca.

Povezana vest:  UNS i USNS osudili postupak Teniskog saveza Srbije

Kako je ocenila, meč protiv Rezai, koji je trajao dva sata i 16 minuta, potvrdio joj je da „nije ni blizu“ svoje najbolje igre.

-Svesna sam grešaka, ali se trudim da budem što smirenija i dam svoj maksimum, pa dokle stignem. Volim turnir u Dubaiju i pokušaću da opravdam očekivanja publike koja je i danas bila uz mene u presudnim momentima meča – poručila je srpska teniserka.

Povezana vest:  ATP KVINS, Kveri osvojio turnir u Kvinsu

U nastavku takmičenja čiji nagradni fond iznosi dva miliona dolara Janković će igrati protiv uspešnije iz meča Vera Zvonarjeva (Rusija) – Kirsten Flipkens (Belgija).