nikola_cacicGEMAX OPEN 2010

Čačić platio danak neiskustvu

 

Mlada zvezda teniskog neba Srbije Nikola Čačić nije uspeo da zabeleži pobedu u svom prvom nastupu u glavnom žrebu na Gemaxovog čelindžera. Devetnaestogodišnji Nikola Čačić, član TK Gemax, poražen je u prvom kolu od Jana Minara (244. na ATP listi) sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:5.

Čačić je bojažljivo ušao u meč i dvadesetosmogodišnji Čeh je već posle nekoliko minuta imao prednost od 3:0 u gemovima. Nikola je potom zaigrao mnogo bolje, zabeležio nekoliko izuzetnih poena, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

-Još uvek sam pod utiskom. Bio sam u grču na početku. Odmah sam dozvolio brejk protivniku. Pokušao sam kasnije da se vratim, ali nije bilo moguće – on je odlično servirao i ja nisam imao odgovarajući odgovor za to – rekao je Čačić.

Povezana vest:  LISTA ZARADA, Đoković drugi, Tipsarević 35. na listi zarada

Tokom drugog seta, Ćaćić (trenutno 1198. igrač planete) ušao je u ritam i delovao je opuštenije na terenu. Pri rezultatu 3:3 imao je brejk loptu na servis protivnika, ali nije uspeo da je iskoristi.

-Prelomni trenutak bio je u jedanaestom gemu drugog seta. Imao sam 30:0 i izgubio svoj servis. Posle toga je sve bilo gotovo – na njemu je jedino bilo da rutinski privede meč kraju.

Povezana vest:  I Lajović zaustavljen u prvom kolu Sinsinatija

U jednom su svi složni – Čačić je imao nekoliko izuzetnih prilika, ali nije umeo da ih iskoristi na pravi način. To može da se opravda, jedino neiskustvom na međunarodnom planu. Imao je Čačić i odličnu podršku sa tribina.

-Fali mi iskustva – to je evidentno. Nisam igrao puno turnira u poslednje vreme. Bio sam u kampu u Valensiji, naporno sam trenirao, dosta naučio i mislim da je došlo krajnje vreme da počnem da ređam pobede – veli Čačić.

Mladi Beograđanin je svestan težine koju nastup na ovakvom turniru nosi sa sobom.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, DUBL, Đoković i Troicki u drugom kolu

-Hvala organizatorima na ukazanoj prilici. U suprotnom, ne bih nikada učestovavo na ovako jakom turniru i bio u mogućnosti da odmerim snage sa igračima koji su u top 100 ili 200 na ATP lestvici.

Nikola je trenutno bez trenera.

-Postoji želja da angažujemo stručnjaka, ali još uvek ništa ne znam tačno. Mnogo toga zavisi i od oca i finansijske situacije.

Planovi su kratkoročni.

-Pokušaću da odigram što više fjučersa, čekam da počne sezona šljake. Ići ću, verovatno, ponovo na dve ili tri nedelje na pripreme u Španiju – istakao je želje Čačić za nastavak sezone.