janko_tipsarevic_LA_1

ATP MONTREAL

Pobede Viktora Troickog i Janka Tipsarevića

 

Na Masters turniru serije 1.000 u Montrealu – Rodžers kupu Srbija i dalje ima trojicu predstavnika. Juče je Đoković, malo teže doduše, pobedio Rusa Nikolaja Davidenka a u noći između srede i četvrtka slavili su Janko Tipsarević i Viktor Troicki i zasluženo plasirali u treće kolo turnira.

Troicki, kao 12 nosilac na turniru pobedio je Amerikanca Džona Iznera sa 2:1 u setovima (6:4,3:6,6:2) za nešto manje od dva sata igre (1:47,10) i tako se revanširao za poraz u četvrtfinalu turnira u Vašingtona. Janko Tipsarević je, isto u tri seta pobedio Španca Fernanda Verdaska (4:6,7:6,3:6). Taj meč je trajao skoro tri sata – 2:58,12.

Povezana vest:  ATP NJUHEVN, Stahovski bolji od Istomina

Iako je najavljeno da će njihovi mečevi biti odloženo zbog kiše koja je padala tokom dana u Montrealu, a počela je posle meča Đoković – Davidenko, vreme se smilovalo pa su srpski teniseri uspeli da ostvare pobede na turniru u Kanadi.

Naredni protivnici Tipsareviću i Troickom biće Dodig i Monfils. Naime, najveće iznenađenje na turniru, barem u prva dva kola priredio je Ivan Dodig koji je u tri seta pobedio Rafaela Nadala (1:6,7:6,7:6). Tako će, umesto planiranog duela Tipsarevića i reketa broj dva – Španca Rafaela nadala sastati Tipsa sa Dodigom.

Povezana vest:  ATP RANG LISTA, Đoković drugi, Troicki 16, Tipsarević 38

Troicki za protivnika u trećem kolu će imati Francuza Gaela Monfilsa koji je pobedio Amerikanca Bogomolova sa 2:0 u setovima (6:2,7:6).