Legionari-Arena

Arena Lige Srbije 2011: Legionari preuzeli vođstvo

Drugi turnir Arena Lige Srbije, odigrane je prethodne nedelje, 7. avgusta, u Boru na stadionu RFK „Bor“, a pobedu su odneli sremski Legionari. Oni su maksimalnim učinkom na ovom turniru preuzeli i vođstvo u Arena Ligi Srbije, pošto su se na tabeli izdvojili ispred Sofija Bearsa sa skorom 7-1 uoči poslednjeg turnira koji se upravo igra u Sremskoj Mitrovici.

Svakako najsvetlija tačka turnira bila je utakmica između ekipe Legionara i bugarskog tima, koju su „zeleni“ dobili rezultatom 12:0. Zanimljivo je da su i Bor Golden Bearsi slavili svoju prvu zvaničnu pobedu, trijumfom nad Požarevac Outlawsima 12:6.

Povezana vest:  Hičkok režirao finiš, a Simović odveo Veprove u finale

Međutim, ovaj turnir se istakao i po dve negativne stvari. Prva je incident koji se desio na terenu tokom utakmice između ekipe iz Bora i Sofije, zbog meč nije završen, a registovan je rezultatom 12:0 u korist Bugara. Zbog tog incidenta, obakluba su kažnjena sa po 4.000 dinara, a vinovnici Viktor Vasev, Stefan Jordanov (Sofija Bears), Miodrag Kocić i Stefan Ivanović (Bor Golden Bears) sa po dve utakmice neigranja zbog udaranja protivničkih igrača.
Nažalost, ovaj turnir je protekao i bez Mladenovac Forestlandersa, koji su otkazali učešće pa su njihovi mečevi registrovani rezultatom 35:0 u korist protivnika, a klub je kažnjen sa 3.000 dinara.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Gradski derbi i „Belgrade Bowl” u 6. kolu Prve lige Srbije

Rezultati drugog turnira Arena Lige Srbije u Boru:

Požarevac Outlaws – Sofia Bears 0:18
Mladenovac Forestlanders – Sremska Mitrovica Legionari 0:35
Bor Golden Bears – Požarevac Outlaws 12:6
Sofia Bears – Mladenovac Florestlanders 35:0
Mladenovac Forestlanders – Bor Golden Bears 0:35
Požarevac Outlaws – S Mitrovica Legionari 0:35
Bor Golden Bears – Sofia Bears 0:12
Požarevac Outlaws – Mladenovac Florstlanders 35:0
Sofia Bears – Sremska Mitrovica Legionari 0:12
S Mitrovica Legionari – Bor Golden Bears 14:0

Povezana vest:  "Južni voz" bez goriva na Adi, Vukovi rutinski