Blue-DragonsZmajevi ojačali redove pred operaciju „Povratak“
 
Posle veoma turbulentne prošle sezone, u kojoj su usled ogromnog broja povreda i finansijskih problema ispali iz superligaškog društva, beogradski Plavi zmajevi konsolidovali su redove i angažovali nekoliko igrača.
Blue Dragonsi su prošlog vikenda započeli i pripreme za novu sezonu, u kojoj će se pored domaće lige takmičiti i u regionalnoj Alpe Adria, zajedno sa nekoliko starih znanaca iz Superlige i ekipama iz Sarajeva, Hrvatske i Slovenije.
Na prozivci i prvom treningu pojavilo se 42 igrača, a Beograđane posebno raduje povratak nekih bivših Zmajeva u njihovo „gnezdo“, među kojima su i neki bivši reprezentativci Srbije sejfti Miloš Antić, lajnbekeri Nebojša Rajkovići Nenad Ivanović i ofanzivni linijaš Vladimir Gojković.
U pohodu na povratak u Superligu, napad će ove godine predvoditi kvoterbek Mihalj Koroknai, koji je prošle godine nastupao za Inđija Indianse. Među novajlijama našao se i tandem Sombor Celtisa – kornerbek Dario Siničić i risiver Maniša Čanak.
Tim se i pored stabilne finansijske situacije odlučio da ove godine ne dovodi igrače iz inostranstva, jer je stručni štab, predvođen Davorom Gojkovićem veoma zadovoljan igračkim kadrom koji je, kako se sada čini, jači nego prošle sezone.
– Posle završetka prethodne sezone ambicije su pre svega bile da se reše finansijski problemi, kako je taj zadatak uspešno završen, sledeći cilj je da na terenu izborimo povratak u Superligu. Prijatno nas je sve iznenado voljni momenat starih Zmajeva koji su rešili da se aktiviraju i pomognu ekipi u tome. Tu pre svih mislim na Nenada Ivanovića i Nebojšu Rajkovića koji će uz Miloša Josovića, Aleksandra Janjića i Luku Armuša definitivno činiti jednu od najboljih lajnbekerskih linija na ovim prostorima – izjavio je povratnik na mesto defanzivnog koordinatora, Žarko Stupar.
Povezana vest:  Živko i Trabado na trenerskoj klinici na Kopaoniku