blue-dragonsCEFL KUP
Beograd Blu Dragonsi dočekuju austrijske Sinepleks Blu Devilse

Beogradski Blu Dragonsi dočekuju u subotu od 11 časova na Adi Ciganliji austrijske Blue Devilse u prvoj rundi CEFL Kupa. Regionalna liga američkog fudbala CEFL je ove godine osnovala novo takmičenje u kojem se za trofej takmiče pomenuta dva kluba. Revanš meč će biti odigran u austrijskom gradu
Hohenems, 13. aprila.
Ideja iza CEFL Kupa je da u njemu učestvuju ekipe koje imaju kvalitet da učestvuju u regionalnoj ligi, ali im nedostaju slobodni termini za nastup u regularnom delu sezone. Ili pak ekipe koje imaju potencijala, ali ne svemogućnosti da nastupaju u ligi. Shodno time, ideja je da pobednik CEFL Kupa u budućnosti ima prolaz u CEFL plej-of.
Blu Devilsi su svakako ekipa koja pripada prvoj grupi, iako se prošle godine u ligaškom delu CEFL-a nisu proslavili. Završili su istina na trećem mestu, ali sa razočaravajućih 2-4 i daleko od prva dva mesta koja su vodila u finale.
Dragonsi su se ove godine pojačali kako domaćim, tako i stranim igračima. Jedan od stranih, a možda i domaćih, je kanadski kvoterbek srpskog porekla Džeremi Mraović, koji je između ostalog došao da se upozna sa zemljom iz koje potiče. Pored njega, tu su i Kori Vilijams i Aleks Hibert, čime Dragonsi najavljuju borbu za vrh američkog fudbala u Srbiji ove godine.
Blu Dragonsi će biti treći srpski tim od ukupno sedam u svim CEFL takmičenjima. Ove godine su se ligi priključili PBB Kragujevac Vajld Bors, pa će uz Vukove, dva najbolja srpska tima ponovo biti u regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Otkazan protest – novi teren i za Veprove