aat

CEFL LIGA
SBB Vukovi Beograd na Adi dočekuju Ljubljanu Silverhoks
 
SBB Vukovi Beograd odigraće u subotu od 13 časova treću utakmicu u sezoni 2012 Lige američkog fudbala Centralne Evrope, Sportklub CEFL-u. Oni nakon dve pobede u prva dva kola, dočekuju Ljubljana Silverhokse, koji u Beograd dolaze nakon trijumfa u do sada jedinoj utakmici ove godine.
Iako se u Austriji sastaju Blu Devilsi i Vulvsi, takođe dve dobre ekipe, naziv derbija kola pripada ovoj utakmici. Silverhoksi su poslednja ekipa, koja je porazila Vukove – to im je uspelo prošle godine u Ljubljani, ali i pored toga tada nisu uspeli da se plasiraju u finale.
Ekipa iz Ljubljane ove godine dolazi pojačana američkim trenerom Markom Garzom, a i od ove utakmice s dva nova igrača. Iako su ubedljivo savladali Petriotse u prvom kolu, Hokse će tek u ovom predvoditi kvoterbek Entoni Gardner i prošlogodišnji najbolji defanzivac lige Dezmond Hendriks.
-Nije posebna tajna da će igrati u ovoj utakmici. Zbog toga smo ih i doveli. Svejedno će biti teško, oni su odlična ekipa – rekao je predsednik Silverhoksa Uroš Valant.
I pored svega, Vukovi kao šampioni lige i prvoplasirani na tabeli ostaju favorit, jer u CEFL-u nisu izgubili na svom terenu još od 2006. godine, a od kada igraju na Adi Ciganliji nijednom. Na terenu na Adi će takođe ponovo zaigrati kornerbek Marko Bates, koji od ove godine brani boje Silverhoksa.
Povezana vest:  Vukovi vladari Beograda