ANGEL-WARRIORS-JUNIORI-1

JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011

Čačanski Ratnici gledaju ka tituli!

Puni samopouzdanja, koje je sasvim opravdano posle velikog trijumfa nad Krunama iz Kraljeva, juniori Anđeoskih ratnika dočekuju vicešampiona Srbije u juniorskoj konkurenciji. Divlje veprove iz Kragujevca. Ubedljiva pobeda nad Kraljevčanima (67:14) stavlja ih u poziciju velikog favorite, naročito jer su se Kragujevčani na startu šampionata sapleli na svom terenu upravo u duelu sa Krunama.

Ovaj meč na programu je u nedelju od 14:30 časova na stadionu FK “BIP” u Čačku, a u taboru domaćina smatraju da je ovo veliki izazov za ovaj tim. Upravo tim rečima počeo je svoju izjavu kvoterbek Ratnika Dušan Ilić, a zatim dodao:

– Pokazali smo karakter i želju za pobedom, kako bismo dalje napredovali ka cilju koji smo zacrtali pre početka sezone. Nadam se da smo se ovakvom igrom kandidovali za sam vrh, ali znamo da neće biti lako I da je put do titule trnovit.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SBB Vukovi pobedom izborili domaćinstvo u vajld kardu

Defanzivni koordinator Čačana Gavrilo Maksimović veliku važnost pridaje meču sa Krunama.

– Odigrali smo protiv Kruna fer i korektnu utakmica, prezadovoljan sam igrom odbrane s obzirom na njihovu mladost. Pohvalio bih lajnbekersku liniju na odličnom poslu. U svakom slučaju, važno je da smo briljirali u prvom kolu, idemo dalje, sledeći su Kragujevacki Divlji veprovi – rekao je Maksimović.

Iako to nije uobičajeno, obzirom da je prvenstvo već počelo, ovu priliku ćemo iskoristili da dodatno predstavimo Anđeoske ratnike, po mnogima najveće iznenađenje starta juniorske lige Srbije. Međutim, oni koji su možda potcenili Čačane pre početka prvenstva, svakako nisu uzeli u obzir da je od 29 igrača koliko broji njihov juniorski pogon, čak 20 igrali u seniorskom timu tokom 2011. godine. Upravo to iskustvo i homogenost daje im veliku prednost u odnosu na rivale, koji u svojim redovima imaju veliki broj novajlija.

Povezana vest:  Serbian Bowl XV - Večiti derbi u finalu lige

Tih 20 Ratnika igralo je prošle godine i juniorsku ligu, pa se može reći da već imaju iskustvo iz dva takmičenja u kojima su uz stručni rad brusili svoj talena i polako ga pretvarali u kvalitet. Ulazak u treće uzastopno takmičenje za njih znači da gotovo da nisu imali pauzu u poslednjih godinu dana, a rezultati tako intenzivnog rada i treninga polako izlaze na videlo.

Kao i kod ostalih timova, oseća se i odsustvo nekih momaka koji su ove godine prestarili juniorsku konkurenciju, ali je zanimljivo da su oni ostali sa ekipom, ne bi li pomogli trenerskom kadru.

Čačani dosta ulažu u mlađe, pa su zato i oformili kvalitetan trenerski kadar. Glavni trener  Saša Stojanović radi sa kvoterbekovima i raningbekovima: Ilić Dušan, Glavonjić Miloš, David Dragićević, Marko Milošević, Mihailo Josović. Miloš Jevremović je zadužen za hvatače: Pavlović Ivana, Vesković Nikolu, Čkonjević Nemanju, Dašić Aleksandra i Sipetić Bojana.

Povezana vest:  Bris bolji od Brejdija, Njutn vodio Petriotse do pobede

Aleksandar Stanković radi sa ofanzivnom i defanzivnom linijom u kojoj su: Bogdan Stamenkovic, Milos Joksimovic, Aleksandar Djenic, Rajcevic Jovan, Savkovic Aleksandar, Maksimovic Bogdan, Janjic Radivoje,  Tanovic Srdjan,  Lomovic Milos,  Jecmenica Lazar.

Lajnbekeri i defanzivni bekovi uče od Gavrila Maksimovića, a među njima su: Kolakovic Uros, Cojbasic Marko, Josovic Milos, Milicevic Mirko,  Veskovic Nikola, Dašić Milan, Čakarević Dušan, Garić Miljan, Radović Nikola, Milivojević Petar,  Pavlovic Ivan,  Ckonjevic Nemanja.

Svi oni zajedno, bar po rečima predsednika kluba Miloša Jevremovića, naročito posle startnog trijumfa gledaju ka tituli kao krajnjem cilju. Do titule ima još da se igra, a ako nastave kao u prvom kolu, san se možda i ostvari.