Dukes-Panthers1

Bitka za plej of: Vojvode protiv Kruna!
 
Mnogo toga će zavisiti od predstojećeg meča u kome će se sastati Novi Sad Dukesi i Kraljevo Royal Crownsi. Dva tima koji ove godine igraju iznad očekivanja će evenutalnim trijumfom u međusobnom duelu na stadionu FK „Kabel“ (nedelja, 15 časova) u Novom Sadu biti u prilici da faktički obezbede plasman u plej of dva kola pre kraja Sportklub Superlige Srbije.
U oba tabora svesni su značaja meča. Nalaze se sa skorom 3-1 na deobi druge pozicije, sa Mozzart Wild Boarsima, pa žarko žele da održe korak sa Kragujevčanima.
– Ova utakmica je definitvno najbitnija od svih kojih smo igrali do sad, jer nam od nje zavisi i ulazak u plej of. Svi to znamo i u klubu vlada velika glad za pobedom, što naravno neće biti lako, jer je Kraljevo jaka ekipa. Zato očekujemo veoma neizvesnu utakmicu – rekao je mladi fri sejfti Vojvoda Kristijan Kadvanji.
Na njega se nadovezao i Luka Vujnović, lajnbeker tima iz Srpske Atine.
– Ekipu Kraljeva ne smemo potceniti. Ušli su u viši rang takmičenja i pokazali da zaista tu i pripadaju. Naravno da izlazimo na teren da pobedimo, pa ćemo dati i poslednje atome snage kako ne bi izneverili domaću publiku. Želimo da osiguramo put u plej of.
Sa druge strane, ofanzivni koordinator Kruna Goran Seničić govori o spremnosti svog tima, uoči gostovanja u Novom Sadu, ali i dosadašnjem nacionalnom takmičenju:
– Nema bolje psihičke pripreme za utakmicu od tri vezane pobede. Pobedili smo Čačak, Pančevo i Beograd i time ubedili i sebe i sve koji su sumnjali u nas da nam je mesto u vrhu američkog fudbala u Srbiji. To ćemo potvrditi pobedom u Novom Sadu. Sportklub Superliga je nikad jača i iz godine u godinu raste nivo igre najviše zahvaljujući dobrim juniorskim programima koji će dovesti Srbiju u sam vrh američkog fudbala u Evropi – smatra Seničić.
Jedan od startnih hvatača u ekipi Kraljeva, Stefan Đurić, dodaje:
– Mislim da je do sada već postalo jasno da smo sa ozbiljnim namerama krenuli u ovu sezonu i da ćemo u svakoj utakmici dati sve od sebe i ići na pobedu. Očekujem veoma tešku i tvrdu utakmicu sa Vojvodama, jer će ona verovatno i odlučiti o trećem mestu i sigurnom prolasku u polufinale. Takođe, očekujem da naša odbrana još jednom odradi sjajan posao i zaustavi njihov napad predvođen iskusnim Harperom, a od napada da iskoristi svaku priliku koju nam odbrana pruži za poentiranje.

 

Povezana vest:  PLS: Meč Imperatora i Pantera registrovan 35:0