Indians-Legionaries

U nedelju kreće Prva liga Srbije
 
U nedelju, od 13 časova, kada počnu prve utakmice Prve lige Srbije, grupa Sever i Jug, počeće i nova seniorska sezona u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala. Dok će start elitne Superlige sačekati još jednu sedmicu, nema sumnje da će ništa manje zanimljivo biti u okršajima ekipa u dve divizije, koje će međusobno kršiti put ne bi li se u sezoni 2013. našli u prilici da se bore za titulu.
Tako će sezona zvanično biti otvorena mečevima u Inđiji i Zemunu, gde će domaći Indiansi dočekati Požarevac Outlawse, odnosno Gorštaci ove sezone silno pojačane Imperatore. Ta dva meča igraju se od 13 časova, dok je slobodna ekipa Mladenovac Forestlendersa.
– Izgleda mi sve jako dobro jer su momci motivisani. Naša ambicija je Superliga. Najlakše ćemo doći do nje ako pobedimo u svim utakmicama. Outlawsi su prva meta i prva utakmica u sezoni i sasvim je jasno da bi pobeda složila naše kockice na pravo mesto. U svakom slučaju, biće dobrog fudbala u nedelju i želeo bih da pozovem publiku da dođe u što većem broju da nas podrži na otvaranju sezone – rekao je Stevan Kesić, ofanzivni linijaš tima iz Inđije.
U diviziji Sever, mečevi počinju nešto kasnije. Prvi kikof „hladnijeg“ dela Prve lige Srbije zakazan je u 14.30 u Vrbasu, gde će Lovci dočekati sremske Legionare. Pola sata kasnije kreću i Grofovi iz Novog Kneževca, koji će ugostiti prošle godine najprijatnije iznenađenje, Mamute iz Kikinde.
– Nadam se dobroj i fer utakmici. Spremali smo se dobro i kvalitetno i nadam se da ćemo pobediti, jer prva utakmica je i najvažnija za moral cele ekipe pred nastavak sezone. U novoj sezoni imamo dosta mladih i novih igrača  koje je trebalo ukombinovati. Mamuti su dobar protivnik i sa njima je uvek neizvesna utakmica – rekao je u najavi meča Edvard Čanji, strong sejfti i kapiten odbrane Grofova.
 
Raspored 1. kola Prve lige Srbije 
Grupa Sever (nedelja, 18. mart)
VRBAS: Vrbas Hunters – Sirmium Legionaries (Gradski stadion, 14.30 časova).
NOVI KNEŽEVAC: Novi Kneževac Grofovi – Kikinda Mammoths (Stadion FK “Obilić”, 15 časova).
Slobodni Sombor Celtis.
Grupa Jug (nedelja, 18. mart)
INĐIJA: Inđija Indians – Požarevac Outlaws (OŠ “Jovan Popović”, 13 časova).
ZEMUN: Beograd Highlanders – Niš Imperatori (Stadion FK “Milutinac”, 13 časova).
Slobodni Mladenovac Forestlanders.)

 

Povezana vest:  Divlji veprovi putuju na megdan Crnim panterima