reprezentacija_zastava

Evropsko prvenstvo B grupe u Milanu

Zvanično je – Milano će biti sledeća stanica reprezentacije Srbije, koja će se sledeće godine učestvovati na Evropskom prvenstvu B grupe. Supervizor EFAF takmičenja Pol Vinsent Miraval, potvrdio je na zvaničnom sajtu evropske federacije da će ovaj italijanski grad biti domaćin naredne smotre evropskih selekcija. Milan je izabran u konkurenciji Trsta, drugog kandidovanog grada.

Prošlog petka, Miraval je boravio u Italiji, gde je pregledao objekte i smeštajne kapacitete na koje će učesnici moći da računaju. Posetio je stadion „Viđoreli“ i nekoliko hotela u blizini i istakao:

– Možemo da računamo na odličan teren. Stadion „Viđoreli“, sa potpuno novom travom biće perfektno mesto za ovo takmičenje. Svlačionice su dovoljno velike za timove, sudije i eventualno čirlidersice. Takođe, postoji prostorija za anti doping kontrolu – rekao je Miraval.

Povezana vest:  U Novom Sadu odigrana prijateljska utakmica u fleg fudbalu za žene

Kako je istaknuto na zvaničnom sajtu EFAF, utakmice po grupama igraće se u dva termina, prvi od 13:30, a drugi od 17:30 časova. Finalne utakmice za peto, treće i prvo mesto trebalo bi da počnu u 10:00, 15:00 i 20:00 časova. Utakmice će se igrati od 29. avgusta do 8. septembra 2013. godine.

Zanimljivo je da je Grad Milano već pristao da pomogne italijanskoj federaciji i da će za ovu priliku uložiti oko 450.000 evra u zamenu trenutne trave sa onom poslednje generacije, pa će naš nacionalni tim imati najbolje moguće uslove na samom terenu.

Povezana vest:  Playoff 2013: 23. juna na gradskom stadionu protiv "Mamuta" - Bitka za Superligu Srbije!

Srbiji će ovo biti prvo učešće na Evropskom prvenstvu B grupe, posle dva u okviru najnižeg C ranga evropskih selekcija. Podsetimo, naš nacionalni tim je napravio veliki uspeh osvojivši prvo mestu ove godine, kada je u finalu pobeđena reprezentacija Švajcarske. Pored naše reprezentacije, B grupu čine Češka, Danska, Velika Britanija, Italija i Španija. Selekcije će biti podeljene u dve grupe sa po tri ekipe, a pobednik će se plasirati u grupu A, dok će poslednjeplasirani ispasti u grupu C.

Povezana vest:  Igrač američkog fudbala ubio devojku pa sebe

– Mi drugačije ne znamo, sigurno ćemo u Milano otići sa željom da pokušamo da se osvojimo prvo mestu i plasiramo se u A grupu. Selektor Šon Embri je već sastavio okviran plan priprema, o kojem će javnost uskoro biti obaveštena. Razmišljamo i o odigravanju prijateljske utakmice u cilju priprema, ali sa tačnim informacijama ćemo izaći kada budemo imali konkretne odluke. Ove godine savez je morao da „izdrži“ juniorsko i seniorsko takmičenje, dok ćemo sledeće sve svoje organizacione kapacitete koncentisati u pripreme seniorskog tima – rekao je Branko Vučinić, direktor reprezentacije Srbije.