vukovi-beograd-sirmium-legionaries-2013-mihailo-josovicBeograd SBB Vukovi pobedom završili poslednje kolo Sportklub CEFL lige

U poslednjem kolu sezone pre doigravanja, u Sportklub CEFL ligi danas su odigrane dve utakmice. Ljubljana Silverhoksi ugostili su Novi Sad Dukese, a Hohenems Blue Devilsi dočekali su u Austriji ekipu beogradskih SBB Vukova.
Posle povrede njihovog startnog kvoterbeka na prošloj utakmici, rezervni vođa napada GAT Dukesa, Vil Pauel, otvorio je poentiranje na utakmici 14 jardi dugim trčanjem. Silverhoksi su odgovorili trčanjem Črepinšeka od 30 jardi, koje je namestilo napad na 6 jardi od protivničkog gola. Klark Evans je teškom mukom odatle poentirao dodavanjem do Matica Tomšea. U nastavku je jedan od retkih propusta odbrane Silverhoksa dozvolio Pauelu da uputi dodavanje za tačdaun od 68 jardi do Ivana Klarića. GAT Dukesi su time podigli lestvicu na poluvemenu na 6-13.
Silverhoksi su se razigrali na početku drugog poluvremena, jer ih je trčanje Črepinšeka od 20 jardi primaklo golu Novosađana, da bi on sam i poravnao rezultat trčanjem od 9 jardi. U narednom drajvu dugo dodavanje Pauela presekao je Sandi Holub na 10 jardi od end zone Silverhoksa. Preuzevši posed lopte, oni su krenuli u još jedan dug drajv, pomognuti kaznom zbog ometanja Tomšea. Tada je Evans uzeo stvari u svoje ruke uputivši prvo dodavanje od 20 jardi do Andreja Copota, a zatim istrčavši 8 jardi, da bi se odatle probio kroz gustu odbranu Vojvoda i preneo loptu poslednjih 2 jarda preko gol linije. GAT Dukesi su imali dva napada nakon toga, ali je rezultat ostao konačnih 20-13.
Na drugoj utakmici poslednjeg kola gostujući SBB Vukovi imali su, čini se, lak zadatak protiv desetkovane odbrane austrijskih Blu Devilsa. Utakmica nije bila od rezulatskog značaja jer su Silverhoksi i GAT Dukesi, po okončanju svoje utakmice, prethodno već odredili parove u polufinalu. Ipak, treba pomenuti da su se napadi gostujućih SBB Vukova odvijali uglavnom po zemlji, koji su tako već nakon prve četvrtine vodili 21-0 preko trkača Mihaila Josovića i Marka Bakovića, kao i kvoterbeka Majlsa Gejtsa. Ovaj startni vođa napada SBB Vukova se i povredio u prvom poluvremenu, pa je utakmicu u drugom organizovao juniorski reprezentativac Srbije, Dimitrij Jonev. To nije ukočilo napad Beograđana, koji su utakmicu 56-13.
GAT Dukesi su po okončanju utakmice u Sloveniji bili na drugom mestu tabele, ali ih je pobeda SBB Vukova potom promovisala na lidersku poziciju, zbog najbolje poen razlike između tri tima sa po dve pobede. U polufinalu, Vojvode će u Novom Sadu dočekati Blu Devilse u reprizi utakmice otvaranja sezone na istom terenu između ovih protivnika. Ljubljana Silverhoksi su na drugom mestu i u polufinalu će ugostiti trećeplasirane SBB Vukove.

Povezana vest:  SERBIAN BOWL: Dupla titula Vukova

Sportklub CEFL liga 2015, rezultati poslednjeg kola
Ljubljana Silverhawks – Novi Sad GAT Dukes 20:13
Hohenems Blu Devils – Beograd SBB Vukovi 13:56