novak_djokovic_rim1

ATP MONTREAL

Ðoković u četvrtfinalu turnira u Montrealu

 

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Ðoković plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Montrealu savladavši večeras u osmini finala Hrvata Marina Čilića sa 2:0 u setovima – 7:5, 6:2. Do jubilarne 50. pobede u 2011. godini Ðoković je došao na gotovo identičan način kao u prethodnom susretu protiv Rusa Nikolaja Davidenka. Nije briljirao, ali je igrao dovoljno dobro da sruši otpor 29. tenisera sa ATP liste i zabeleži šestu pobedu nad Hrvatom u isto toliko međusobnih duela.

Povezana vest:  FED kup: Srbija dočekuje Španiju u Kraljevu

Bila je to najvećim delom nezanimljiva borba, bez atraktivnih poteza i udaraca, posebno u prvom setu. Ðoković je, slično kao protiv Davidenka, dugo tražio odgovarajući ritam, a kada ga je pronašao protivniku nije bilo spasa. Posle dugotrajne pasivne igre poen za poen u prvom setu, Srbin je „povukao“ u završnici i brejkom stigao do vođstva od 7:5. Čiliću je nakon izgubljenog seta očigledno propala taktika, tako da u nastavku susreta nije imao rešenja za protivotpor svetskom reketu broj jedan.

Povezana vest:  WTA MADRID, Rezai pobedila Venus Vilijams

To se ispostavilo već u četvrtom gemu drugog seta, kada je Ðoković na protivnički servis poveo sa 3:1 i potpuno preuzeo inicijativu. Podigao je nivo igre, ne dozvolivši rivalu ni minimum nade da bi mogao do preokreta.

Srbin je posle jedan sat i 34 minuta borbe rutinski okončao duel iskoristivši treću meč loptu koju mu je poklonio Čilić dvostrukom servis greškom. Ðoković u četvrtfinalu turnira koji se igra za nagradni fond od 2,43 miliona dolara čeka boljeg iz meča u kojem se kasno večeras sastaju Viktor Troicki i Francuz Gael Monfis.

Povezana vest:  Ðoković: Ljubav porodice i prijatelja pomogli da budem ovo