Steve Mullings

Stiv Malings pozitivan na doping testu

Stive Malings, 28-godišnji jamajčanski sprinter, bio je pozitivan na doping testu i najverovatnije zbog toga neće nastupiti na Svetskom prvenstvu u južnokorejskom Daeguu, javljaju mediji iz Jamajke.

Jamaica Gleaner javlja kako je Jamajčanska antidoping agencija testirala Malingsa tokom državnog prvenstva u junu ove godine, te je u njegovom telu otkrila prisutnost furosemida, diuretika koji bi trebao prikriti postojanje zabranjenih sredstava, kao što su anabolički steroidi i stimulansi.

Povezana vest:  DIJAMANTSKA LIGA LOZANA, Bolt kao nov

Malingsu je ovo drugi pad na doping testu u karijeri. Prvi put je bio pozitivan tokom kvalifikacija za Olimpijske igre u Atini, kada mu je pronađen visok nivo testosterona. Tada je zaradio dvogodišnju suspenziju, te su mu izbrisani svi rezultati od sredine 2004. godine i 2005. godine.

Ovog puta mu preti najmanje četvorogodišnja suspenzija, ili verovatno doživotna. Malings, doduše, ima pravo na žalbu sportskom tribunalu na Jamajci, ali bi se žalbeni postupak verovatno vodio nekoliko sedmica, možda i dva meseca. Čak i ako bi Malings bio oslobođen krivice, što je malo verovatno, opet ne bi mogao nastupiti na Svetskom prvenstvu.

Povezana vest:  MILAN MILENKOVIĆ DOPING POZITIVAN

Na Jamajčanskom nacionalnom prvenstvu, ujedno i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Malings, koji se ove godine iskazao kao međunarodna sila u sprinterskim disciplinama, osvojio je treće mesto na 100 metara i prvo na 200 metara. Na Svetskom prvenstvu je trebao nastupiti u obe discipline. Mnogi su očekivali da će igrati važnu ulogu u Daeguu, ali ga tamo neće biti.

Povezana vest:  Španović, Bibić i Anić prvaci Balkana