janko_tipsarevic_LA_1

ATP MONTREAL

Tipsarević polufinalista turnira u Montrealu

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale turnira masters serije u Montrealu savladavši večeras u četvrtfinalnom meču Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima – 6:4, 6:4. Sjajni Tipsarević u Montrealu ne zna za prepreke. Igra kao nikad do sada, a posle Kolumbijca Falje, Španca Verdaska i Hrvata Dodiga večeras je na pleća oborio devetog tenisera sveta Berdiha, pa će od ponedeljka prvi put u karijeri biti među 20 na ATP listi.

Povezana vest:  Krajinović posle pet setova eliminisao Tijafoa

Srbin je treću pobedu nad Čehom u isto toliko međusobnih duela postigao na način dostojan respekta. Taktika mu je bila majstorska, udarci pravovremeni i lukavi, a ono čime je impresionirao je stabilnost i samopouzdanje. Tipsarević je delovao toliko samouvereno i sigurno, da je to povremeno skoro iritiralo Berdiha, koji je pravio greške upravo onda kada je njegov protivnik i želeo.

U prvom setu smireni i koncentrisani Srbin strpljivo je gradio put ka uspehu. Odvažnim servisima održavao je ravnotežu u igri i vrebao šansu koju je dočekao u devetom gemu, kada je brejkom poveo sa 5:4 i rutinski završio set.

Povezana vest:  ATP MADRID, Tipsarević izgubio na startu Madrida

U nastavku meča situacija na terenu nije se promenila. Tipsarević je i dalje održavao odgovarajući ritam, posmatrajući „ispod oka“ reakcije protivnika, pa je već u trećem gemu ponovo došao do vođstva na protivnički servis (2:1). Berdih je svojski nastojao da poremeti odnos snaga, ali mu je malo šta polazilo za rukom, jer je Tipsarević staloženo čuvao prednost i nenadanim udarcima osvajao poene.

Povezana vest:  Nadal propustio Pariz iz predostrožnosti od povrede

Na kraju, Čeh je bio primoran da položi oružje pred večeras boljim i sigurnijim teniserom, koji je duel okončao posle 87 minuta iskoristivši prvu meč loptu. Tipsarević će u borbi za finale igrati protiv Amerikanca Mardija Fiša, osmog sa ATP liste, koji je ranije večeras pobedio Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 6:3, 6:7 (8:10), 6:0.

Srbin i Amerikanac do sada su se sastajali četiri puta, a Fiš je uspešniji i vodi sa 3:1.