novak_djokovic_portret_naocare

ATP MONTREAL

Ðoković: Nadam se finalu protiv Tipsarevića

 

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Ðoković posle impresivne pobede u četvrtfinalu Mastersa u Montrealu protiv Francuza Gaela Monfisa (6:2, 6:1) izjavio je da bi bilo veoma zabavno da se u finalu sastane sa zemljakom i velikim prijateljem Jankom Tipsarevićem.

-Bilo bi to pravo uživanje, i za nas, i za Srbiju. Janko je jedan od mojih najboljih prijatelja i presrećan sam kad vidim kako dobro igra. Poslednje dve godine mučio se sa povredama, ali sada je konačno vratio samopouzdanje, ima igru da se suprostavi svakom i nadam se da će ovako da nastavi. Do tog finala nas očekuje još po jedan meč, ali nadam se da ćemo se sresti u finalu – rekao je Ðoković.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Meč Ðoković-Federer kasni zbog kiše

Tipsarević, koji je pobedom protiv Čeha Tomaša Berdiha (6:4, 6:4) i plasmanom u polufinale ostvario najveći uspeh u karijeri i obezbedio da od ponedeljka bude u Top 20 na svetu večeras od 21 čas igra polufinale protiv Amerikanca Mardija Fiša, dok će se Ðoković od 2 časa ujutro u reprizi polufinala Vimbldona sastati sa Francuzem Žoom Vilfredom Congom.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Meč Ju-Es Opena prekinut zbog terena

-Protiv Monfisa sam odigrao najbolji meč na turniru, držao sam ga pod pritiskom, jednostavno mu nisam dao da misli. Ali, protiv Conge moraću još bolje, kada mu krene servis može da pobedi bilo koga. Kao i na Vimbldonu ključ je ritern. Uveren sam da mogu do nove pobede – poručio je Ðoković koji u 2011. godini ima skor 51:1, bez ijednog poraza na Masters turnirima.

Povezana vest:  GEMAX OPEN, Bozoljac i Delgado osvojili titulu u dublu

Masters u Monteralu igra se za nagradni fond od 2,43 miliona dolara.