janko_tipsarevic_trening

DAVID CUP 2011

Tipsarević: Bio sam nervozan zbog želje da pobedim

 

Teniser Srbije Janko Tipsarević izjavio je danas da je igrao pod pritiskom da mora da pobedi i da je zbog toga bio nervozan u polufinalnom meču Svetske grupe Dejvis kupa, koji je igrao sa Argentincem Huan Martinom del Potrom. Del Potro je pobedio Tipsarević sa 3:0, čime je Argentina na kraju prvog dana povela sa 2:0 u polufinalu.

-Mislim da sam napravio sebi pritisak da moram da pobedim, jer je Viktor Troicki izgubio u prvom meču. To na početku nije uticalo na moju igru, ali sam kasnije postao nervozan. Del Potro igra mnogo bolje kada vodi, a danas je odigrao solidno, rutinski – rekao je Tipsarević na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Predsednik ITF Riči Biti kritikovao Nadala

Prema njegovim rečima, nije imao rešenje za odličan servis protivnika.

-Trebalo je da budem mnogo opušteniji. On je danas bio bolji od mene – rekao je Tipsarević.

On je dodao da će ekipa imati večeras sastanak na kojem će se odlučiti ko će igrati sutra sa Nenadom Zimonjićem u dublu.

-Ne mislim da smo Viktor i ja odigrali teške mečeve. Bićemo spremni za sutra – rekao je Tipsarević.

Povezana vest:  Blik: Sukob Đokovića i ATP zbog novca

Teniser Srbije zahvalio se publici na podršci u Beogradskoj areni.

-Viktor i ja im nismo pružili mnogo razloga za radovanje. Prava publika nije ona koja navija za nas samo kada vodimo. Nadam se da će se to promeniti u naredna dva dana – rekao je Tipsarević.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ocenio je da je ekipa u teškoj situaciji, jer Argentina vodi posle prvog dana sa 2:0.

Povezana vest:  Vavrinka prvi po zaradi, Đoković na 13. mestu

-Ovo je Dejvis kup i rezultati su nepredvidljivi. Sve je moguće. Videćemo šta će se u nastavku događati – rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, realno je da Argentina vodi, ali energija i duh tenisera Srbije su na nivou.

-Imamo Novaka Đokovića koji je najbolji igrač sveta, praktično nepobediv u ovoj sezoni, ali ne može da igra, jer je umoran. Otvoreno prvenstvo SAD se kasno završilo. To nije opravdanje, ali se događa dve godine za redom – rekao je Obradović.

Meč u dublu počinje sutra u 15.00.