obradovic

DAVIS CUP 2011

Obradović: Timski duh je naš najjači adut

 

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je večeras da su timski duh i raspoloženje u našoj ekipi i dalje na izuzetno visokom nivou bez obzira na dva poraza od Argentine prvog dana polufinala Dejvis kupa.

-Timski duh je naš najjači adut. Trenutni nepovoljan rezultat ne može da utiče na naš optimizam u nastavku takmičenja. Ovo je Dejvis kup i nikada se ne zna kako će se meč završiti – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Tri sudije iz Srbije u grupnoj fazi Svetske grupe Dejvis kupa 2022

On je istakao da će Novak Ðoković trenirati za nastavak susreta sa Argentinom, a da će se na sastanku igrača i stručnog štaba doneti odluka o tome ko će zaigrati u dublu i eventualno u nedelju u preostala dva singl meča.

Obradović je napomenuo da bi „konačno neko trebalo da opomene organizatore US Opena u Njujorku zbog toga što i dalje ne nameravaju da učine nešto po pitanju izgradnje novog stadiona koji bi imao krov“.

Povezana vest:  Troicki eliminisan na početku turnira u Bazelu

-Trebalo bi da se Amerikancima pošalje jedna velika opomena da konačno izgrade krov. To nije opravdanje za naša dva poraza danas, već prosto činjenica da smo bili hendikepirani, jer je naš najbolji igrač Ðoković stigao iscrpljen na meč – rekao je Obradović.