janko_tipsarevic_LA

ATP MONTREAL

Tipsarević zaustavljen u polufinalu Montreala

 

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u finale turnira masters serije u Montrealu pošto je večeras u polufinalnom meču izgubio od Amerkanca Mardija Fiša sa 2:0 u setovima – 6:3, 6:4. Nervozno je počeo Tipsarević meč, dozvolivši protivniku da mu oduzme srevis već na startu. Fiš je odlicnim ritrenima zadavao muke našem tenisaru pa je posle devet minuta igre na semaforu bilio 3:0 za američkog tenisera.

Povezana vest:  WTA ŠTUDGART, Janković uspešno startovala u Štutgartu

Tipsarević nikako nije uspevao da pronađe rešenje za igru protivnika, iako je u devetom gemu, pri rezultatu 5:3 imao 0:30. Fiš je uspeo da osvoji servis gem i povede sa 1:0 u setovima.

Kada je Amerikanac uspeo da napravi brejk na startu narednog seta i povede sa 2:0 izgledalo je kao da se Tipsarević predao bez borbe. Usledio je odgovor srpskog igrača, koji je podsetio na izdanja zbog kojih se plasirao u polufinale turnira u Montrealu.

Povezana vest:  WTA STRAZBUR, Andrea Petković osvojila turnir u Strazburu

Osvojio je Tipsarević tri vezana gema, ali je ponovo usledio pad u igri. Fiš je to iskoristio, došao do velike prednosti, koju je znao da sačuva do kraja.

Fiš će se sutra u finalu sastati sa boljim iz susreta Novak Ðoković – Žo Vilfred Conga.