nole_vimbldon_finale_slavlje_1

ATP MONTREAL

Ðoković u finalu turnira u Montrealu, Conga predao meč

 

Najbolji svetski teniser Srbin Novak Ðoković plasirao se u finale teniskog turnira masters serije u Montrealu pošto mu je rano jutros Francuz Žo-Vilfred Conga predao meč. Pri rezultatu 1:0 (6:4) u setovima i 3:0 u drugom setu za našeg tenisera Conga je zbog bola u ruci odlučio da napusti teren, pa je Ðoković zabeležio 52. pobedu ove sezone.

Oštro je Conga ušao u meč. Evidentno je bilo da on nema kompleks i dozu straha sa kojom ostali teniseri pristupaju u duelima protiv Ðokovića. O tome svedoči podatak da uprkos pobedi naš teniser i dalje ima negativan bilans (5:4).

Povezana vest:  Ðoković zaustavljen, Tim u finalu Rolan Garosa

Oba tenisera delovala su sigurno na startu meča, a prve znake krize pokazao je Conga. Pri rezultatu 2:1 u gemovima Ðoković je imao tri brejk lopte, ali je francuski teniser uspevao da se odbrani. Sigurno je igrao Ðoković, terao protivnika da pruži maksimum kako bi osvojio svaki poen i nekoliko puta ponovo bio blizu brejka. Znao je Srbin da malo ko ove sezone može da isprati njegov ritam pa je strpljivo čekao grešku i trenutak pada koncentracije kod rivala.

Povezana vest:  Marion Bartoli pobednica turnira u Osaki

Konačno si i to desilo, Conga je servirao da ostane u setu, ali nije izdržao pritisak i Ðoković je poveo sa 1:0. U nastavku meča Francuz je u jednom trenutku demonstrirao silu „zakucavši“ loptu u polje našeg igrača, ali to nije uplašilo Ðokovića da na startu stekne solidnu prednost (3:0). I da Conga nije predao meč zbog bolova u ruci, već tada je bilo jasno da bi Ðoković ekpresno završio set.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Janković danas jedina na terenu, igra u dublu!

Ðoković će u finalu igrati protiv Amerikanca Mardija Fiša, koji je u prvom polufinalu savladao našeg Janka Tipsarevića sa 6:3, 6:4.

Srpski teniser je igrao finale sva četiri prethodna Mastersa ove godine i svaki je osvojio. Meč je na programu od 21 časova, a turniru u Montrealu igra se za nagradni fond od 2,43 miliona dolara.