janko_tipsarevic_LA

ATP MONTREAL

Tipsarević: Žao mi je, nisam igrao na zavidnom nivou

 

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je posle poraza u polufinalu masters turnira u Montrealu da mu je krivo jer protiv Amerikanca Mardija Fiša nije ponovio igre iz prethodnih duela.

-Krivo mi je što nisam odigrao na zavidnom nivou, jer igrač kad se nađe u polufinalu masters turnira mora da pruži makismum. U toku meča više sam pažnju usmeravao na to kako treba da se borim, nego šta se dešavalo na terenu – rekao je Tipsarević novinarima u Kanadi.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Tipsarević u drugom kolu Rolan Garosa

Tipsrević je dodao da bi ulaskom u finale ostvario najbolji plasman u karijer, odnosno da bi se našao među 15 igrača na ATP listi.

-Cilj je da ovu sezonu završim na 20 mestu. Međutim, uz želju i borbenost koju pokazujem u poslednje vreme nije nerealo da sezonu zvršim na 15 mestu – rekao je Tipsarević.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Ana napredovala, Jelana i Bojana bez promena

On je istakao da je zadovoljan žrebom na turniru u Sinsinatiju, iako nije nosilac, kao i „da će pobede same doć ukoliko bude imao sličan odnos prema igri“. Tipsarević se osvrnuo i na Dejvis kup i predstojeći duel protiv Argentine.

-Probaćemo da iskopiramo podlogu iz Montreala, jer nam očigledno odgovara. Nadam se da će svi biti zdravi, da ćemo kompletni dočekati duel i da ćemo odbraniti tutulu. Ne treba da se zaustavimo na osvajanju jednog trofeja, jer imamo kvalitet – zaključio je Tipsarević.

Povezana vest:  Poraz Zimonjića i Djokovića u dublu na startu turnira u Parizu

Srpski teniser nije uspeo da se plasira u finale turnira masters serije u Montrealu pošto je u polufinalnom meču izgubio od Amerkanca Mardija Fiša sa 2:0 u setovima – 6:3, 6:4.