nole_slavlje_mon_fin_2011

ATP MONTREAL

Đoković počastvovan rekordom, priznao nervozu

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je počastvovan što je postavio još jedan rekord u istoriji tog sporta, ali je priznao da je u finalu Rodžers kupa u Montrealu bio nervozniji nego inače. Đoković je prošle noći pobedio Mardija Fiša 6:2, 3:6, 6:4 i tako postao prvi igrač koji je u jednoj sezoni osvojio pet turnira Masters serije.

-Ulazak u istoriju je, naravno, važan i to je nešto posebno. Svakako da sam počastvovan i povlašćen što sam deo istorije sporta kojeg volim i koji igram – rekao je Đoković posle meča odigranog u noći između nedelje i ponedeljka.

Povezana vest:  WTA ROLAN GAROS 2010, Serena Vilijams ekspresno

Đoković ove sezone nije izgubio nijedno finale, a postao je i prvi igrač još od Pita Samprasa 1993. godine koji je osvojio svoj prvi turnir od kada je došao na prvo mesto ATP liste.

-Veliko je zadovoljstvo osvojiti još jednu titulu. Mardi je igrao zaista dobro tokom celog turnira, a mislim da je danas odigrao sjajan meč. Imao sam sreće sa nekim udarcima u trećem setu kojima sam iznudio brejk – rekao je Đoković.

Finale Montreala nije bilo najbolje izdanje srpske superzvezde, što je objasnio nervozom.

Povezana vest:  Ivanovićeva eliminisana sa Ju Es opena

-Mislim da sam u finalu bio nervozniji nego inače. Dobro, jeste u pitanju finale, ali je bilo mnogo nervoze i tenzije. Bio je jako neizvestan meč. On je želeo da pobedi isto koliko i ja, i zato smo igrali toliko žestoko. Bila je ovo i psihološka borba, ne samo fizička, ali uspeo sam da ostanem pribran kada je trebalo – kazao je on.

Đoković je pohvalio 30-godišnjeg Fiša, koga je pobeđivao u svim međusobnim susretima:

-Bilo je sjajno igrati protiv njega. Drago mi je da vidim da mu ide tako dobro. Mislim da su mu poslednje dve godine najbolje u karijeri.

Povezana vest:  FED KUP, Jovanovski: Imala sam šanse, ali ih nisam iskoristila

Fišu je, međutim, poraz teško pao. On je sada sedmi na ATP listi, a poražen je u sva četiri finala Masters turnira koja je igrao.

-Prvo, veoma je teško uopšte doći do bilo kojeg finala, a ja sam izgubio četiri, sva u tri seta. Stvarno je to teško podneti… potroši se vrlo mnogo mentalne i fizičke energije da bi se dotle došlo. Nisam nijednom pobedio, a toliko to želim da boli – rekao je Fiš.