GEMAX OPEN

Ilija oduševio!

 

ILIJA_BOZOLJACIlija Bozoljac pružio je jednu od najboljih partija ove sezone za pobedu nad Hrvatom Ivanom Dodigom od 7:6 (5), 6:1, prolazak u narednu rundu i oduševljenje domaće publike.

Bozoljac (trenutno 162. na ATP listi) odmah na početku meča pravi brejk, ali već u narednom gemu dozvoljava svom protivniku da uzvarti istom merom. Dodig potom osvaja svoj servis za 2:1. Do taj – brejka oba tenisera su čuvala svoj servis. Ilija u taj brejku kreće furiozno, baš kao i na početku seta – odmah na startu pravi mini-brejk. Oba tenisera čuvaju svoj servis do 6:5 i set lopte za Bozoljca, kada Dodig pravi duplu grešku.

U drugom setu, Bozoljac u četvrtom gemu koristi četvrtu brejk loptu za vođstvo od 3:1. U narednom gemu je siguran na svoj servis, povećava prednost i na pauzu odlazi sa velikih 4:1. U sledeća dva gema, Ilija je bio ubedljiv i došao do 6:1, što je bilo dovoljno za pobedu nad vršnjakom iz Hrvatske, trenutno 160. igračem na svetskoj rang listi.

Povezana vest:  Mediji: Istorijski trijumf Novaka Đokovića u Australiji

“Prvi set je bio dosta neizvestan. Počeo sam dobro – brejkom, ali i odmah izgubio svoj servis. Loše sam servirao taj prvi gem. U nastavku sam se trudio da serviram najbolje što mogu, igrao sam sa puno samopouzdanja. Na 4:5 u taj-brejku odigrao sam jedan sjajan poen, to je razlog zbog kojeg sam osvojio taj prvi set. U drugom je sve išlo u moju korist, njegov servis je malo pao, ja sam bolje riternirao, diktirao sam tempo. Imao sam veliki procenat poena osvojenih iz igre. Ko zna kako bi tekao meč da je moj protivnik dobio prvi set“ – objašnjava Ilija.

Povezana vest:  WTA LISTA, Janković i Ivanović čuvaju pozicije, napredak Jovanovski

Sledi borba sa iskusnim Slovakom Dominikom Hrbatijem, prošlogodišnjim finalistom Gemax Open-a.

-Igrali smo prošle nedelje u Bergamu. Moram da priznam da mi je Hrbati u tom meču očitao lekciju. Trudiću se da ovaj put odigram malo bolje i pobedim. Igram kod kuće, na podlozi različitoj u odnosu na prošlonedeljnu, trudiću se da se revanširam. Videćemo sutra. Nisam u lošoj formi, ali ovde dva-tri poena odlučuju set, za svaki poen moraš biti maksimalno koncentrisan – kaže Bozoljac koji je od turnira u Bergamu, koji je održan prošle nedelje, počeo saradnju sa italijanskim trenerom Albertom Kastelanijem.

Povezana vest:  Jankovićeva pala na 52. mesto na WTA listi

-Svi već dobro znaju Kastelanija. Radio je sa našim Jankom, Alamijem, Roseom, Vojineom, igračima iz samog vrha. Za sada nam je saradnja odlična, radimo dosta na psihičkoj spremi, na držanju koncentracije u bitnim trenucima meča.

Bozoljac je veliki deo 2008. i tokom 2009. godine imao problema sa povredom leđa, zbog čega su i izostali željeni rezultati.

-Leđa su sve bolje i bolje. Imao sam sreću da sam radio na sanaciji povrede sa jako dobrim lekarskim timom na čelu sa Ljiljanom Krstić i fizijatrom Snežom. Puno su mi pomogli. Promenio sam malo i način serviranja, upravo zbog leđa. Ne serviram toliko brzo kao pre i smanjio sam rotaciju u kukovima da bih sačuvao leđa koliko god mogu – zaključio je Davis Cup reprezentativac Srbije, dvadesetpetogodišnji Bozoljac.