GEMAX OPEN

Tipsarević siguran

 

janko_tipsarevic_1Janko Tipsarević, standardni Davic Cup reprezentativac Srbije, prvi je četvrfinalista turnira na Gemax-u. On je u drugom kolu nadigrao još jednog kvalifikanta, Jana Minara sa 6:2, 6:3.

Ovog puta, prvom nosiocu je trebalo samo dva minuta više (64) nego u prethodnom kolu za pobedu.

Nisam obraćao pažnju na vreme- da mi niste rekli, ne bih ni znao. Ne opterećujem se takvim stvarima, važna je pobeda – iskren je bio Janko.

Tipsarević je prvi set otvorio svojim servisima. Igrači su čuvali svoj servis do 2:2, kada Janko pravi brejk i seriju od 4:0. Posle 29 minuta igre, Tipsarević je imao prednost od 1:0 u setovima.

Povezana vest:  Jankovićeva izgubila od Na Li u drugom kolu

I naredni set Janko počinje silno – osvaja svoj servis, a potom, u četvrtom gemu, pravi novi brejk za 3:1. Beograđanin, trenutno 37. na ATP rang listi, set sigurno privodi kraju, ne dovodeći nu u jednom trenutku u pitanje odluku o pobedniku.

-Volim da igram u Beogradu, to je izvanredan osećaj. Trenutno mi je, nakon razočaranja na početku sezone, najbitnije da pobeđujem. Ne opterećujem se činjenicom da, ukoliko napravim dobar rezultat ovde, neću imati dovoljno vremena da se pripremim za turnir u Dubaiju. Sada je najbitnije da steknem samopouzdanje i kontinuitet – počeo je Janko. – Na ovako brzoj podlozi, svaki poen je ekstremno važan. Dovoljan je mali pad koncentracije, da protivnik napravi brejk i da ceo meč krene nizbrdo. Krenuo sam dobro, postavio cilj i nisam odustajao. Bio sam agresivan sve vreme, dosta koristio voleje, a to ume da napravi značajnu razliku.

Povezana vest:  ATP ROTERDAM, Zimonjić i Ljodra u finalu dubla

U borbi za polufinale Janka čeka pobednik duela između Mihaela Lamera i Lukasa Rosola.

-Nisam grao ni sa jednim od njih dvojice u profesionalnoj karijeri, ali koliko me pamćenje služi, Lamer mi je u juniorskoj konkurenciji redovno ’’uzimao meru’’. Ne želim nikoga da potcenjujem, ali ukoliko budem igrao kako želim, ne bi trebalo da me plaši čak ni da me sam Agasi čeka u narednom meču – Janko je na duhovit način objasnio svoja razmišljanja.