janko_montreal_2011

ATP SINSINATI

Tipsarević eliminisan u drugom kolu Sinsinatija

 

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira masters serije u Sinsinatiju pošto je rano jutros u meču drugog kola izgubio od Francuza Žila Simona sa 2.1 u setovima – 6:7 (3:7), 6:2, 6:3.

Tipsarević je propustio lepu priliku da zabeleži prvu pobedu nad Simonom u njihovom trećem međusobnom duelu. Dobio je prvi set posle velike borbe u taj-brejku i već u nastavku susreta dobrom igrom najavio da može do cilja. Srbin je u drugom setu brejkom došao do vođstva od 2:0, ali su tada njegova kola „krenula nizbrdo“. Naglo je pao u igri, što je uporni Simon znao da iskoristi, pa je napravio preokret i dobio set za povratak u meč.

Povezana vest:  WTA: Barti na vrhu, Stojanović 93. teniserka sveta

Slabijem izdanju Tipsarevića u tom delu susreta doprinela je i povreda butnog mišića, zbog čega se sporije kretao i unervozio. Francuz je i u poslednjem setu bio strpljiv, kažnjavao je svaku grešku protivnika i već nakon šestog gema, kada je novim brejkom došao do vođstva od 4:2, bilo je jasno da mu pobeda neće izmaći.

Iscrpljeni Tipsarević nije imao snage i koncentracije za mogući preokret, tako da je Simon na kraju zasluženo trijumfovao posle dva sata u 44 minuta naporne borbe iskoristivši drugu meč loptu ponovo na servis rivala.

Povezana vest:  Vudbridž, Vudford, Fernandez i Zvereva u Kući slavnih

Tipsarević se tako pridružio u gledalištu ranije eliminisanom Viktoru Troickom, dok je prvi reket sveta Novak Ðoković nastavio neverovatan niz pobeda, savladavši ranije jutros Amerikanca Rajana Harisona sa 2:0 u setovima. Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 2,59 miliona dolara.