KRAJINOVIC FILIP_22GEMAX OPEN

Filip Krajinović u drugom kolu

 

U završnici četvrtog dana turnira Gemax Open 2010 još jedan srpski igrač obezbedio je plasman u narednom kolu. Filip Krajinović koji će uskoro napuniti 18 godina u neizvesnom meču protiv indijskog igrača Somdeva Devarmana uspeo je da napravi preokret posle izgubljenog prvog seta i izbori pobedu rezultatom 2:1 (3:6, 7:6, 6:3) pridruživši se tako Tipsareviću i Bozoljcu u nastavku takmičenja.

Najperspektivniji teniser Srbije, Filip Krajinović posle velike borbe i maratonskog susreta sa Indijcem Somdevom Devarmanom plasirao se u drugo kolo turnira Gemax Open u Beogradu. Meč između Filipa i Somdeva trajao je dva sata i 15 minuta, a na kraju je pobedu odnela velika nada srpskog muškog tenisa. Rezultat je bio 3:6, 7:6(6), 6:3.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Obradović: Novak sigurno igra protiv Argentine

U prvom setu prvi do brejka stiže Indijac za vođstvo od 3:1, da bi uskoro poveo i sa 5:2, i završio set rezultatom 6:3. Nastavak meča doneo je pravu dramu. Odmah na startu Filip je uspeo da napravi brejk i brzo dođe do vođstva od 3:0, zatim i 5:2. Kod rezultata 5:3 imao je set loptu, ali nije uspeo da je realizuje, napravivši nekoliko grešaka na mreži. Devarman je uspeo da preokrene set, dođe do KRAJINOVIC FILIP_15izjednačenja, a dramatični taj brejk pripao je Filipu sa 8:6. Treći, odlučujući set startovao je brejk šansom srpskog igrača, ali je on nije iskoristio. Kod 4:3 Krajinović je uspeo da oduzme servis protivniku, povede sa 5:3 i dođe do prve meč lopte posle dva sata i 13 minuta igre, ali nije uspeo da je realizuje. Nakon dva minuta Filip je dobio i drugu šansu koju je iskoristio i stigao do velike pobede i plasmana u drugu rundu takmičenja turnira Gemax Open gde će igrati protiv Britanca Aleksa Bogdanovića.

Povezana vest:  Đoković: Bolje nego što sam očekivao

Posle pobede Filip je rekao da je ovo bio izuzetno težak meč i dodao:

– Dobro sam igrao, ali sam u ključnim momentima pravio juniorske greške, dozvolio sam da se drugi set iskomplikuje, ali zadovoljan sam što sam uspeo da se vratim u meč i uz veliku pomoć publike dođem do pobede. U drugom kolu ponovo me čeka težak meč protiv Bogdanovića, ali nadam se da ću igrati bolje nego danas. Posle Gemaxa odlazim u Ameriku gde ću igrati najpre jedan fjučers, a nakon toga kvalifikacije za Indijan Vels i Majami – kaže Krajinović koji trenutno nema trenera.

Povezana vest:  Federer donirao milion švajcaraca ugroženim porodicama

– Baza mi je i dalje Florida i Akademija Nika Bolitijerija. I dalje radim sa istim timom kao i pre, ali nemam trenera koji je stalno uz mene i trenutno sam u fazi traženja novog trenera. Cilj mi je da ovu sezonu završim u prvih 200 tenisera sveta“, zaključio je Krajinović.