AA_tennis_ball_racquetTSS ispravio sporni član 37 Statuta

Skupština Teniskog saveza Srbije (TSS) usvojila je večeras odluku da se ispravi član 37 Statuta, koji nije bio u skladu sa Ustavom Srbije.

Taj član predviđao je da „Statut stupa na snagu ili danom njegovog usvajanja na Skupštini udruženja ili određeni broj dana od dana usvajanja na Skupštini udruženja“.

Povezana vest:  FED CUP 2013, Jovanovski: Nije mi žao što sam igrala povređena

Na nepravilnost člana 37 Statuta, kako se navodi na sajtu TSS-a, „ukazala je grupa klubova na burnoj Skupštini održanoj 25. Januara 2011. godine“.

Na sednici Skupštine održanoj u beogradskom hotelu Kontinental na dnevnom redu našli su se još završni račun za 2010. godinu, zatim izveštaj revizora o radu TSS-a za proteklu godinu, razmatranje i

usvajanje budžeta za 2011. godinu, kao i izbor revizora TSS-a koji će izvršiti reviziju za poslovnu 2011. godinu.

Povezana vest:  Serena Vilijams lako do trofeja na turniru u Rimu

Generalni direktor TSS-a, Dušan Orlandić, navedeno je na sajtu Saveza, rekao je da je „završni račun za proteklu godinu pokazao da je TSS radio u skladu s pozitivnim propisima, a s pozitivom je I završena prošla godina“.

Predsednik Upravnog odbora TSS-a Toplica Spasojević je kazao da se nada da će prihodi u 2011. godini „biti veći, imajući u vidu Dejvis kup, sponzore, donacije…“

Povezana vest:  Tipsarević: Hvala svima koji veruju u mene i srpski tenis

-Kada je reč o rashodima, napomenuo bih međunarodni junorski program, organizaciju turnira u Srbiji, počev od najmlađih kategorija pa do Fjučersa – dodao je Spasojević.

Novi član UO TSS-a postao je Aleksandar Mojsejev iz kluba Elit.