Rafael_Nadal_loptica

POSLE SINSINATIJA

Rafael Nadal: Moram bolje da igram za US open!

 

Doskorašnji prvi reket sveta, Španac Rafael Nadal na predstojećem Ju Es Openu branilac je titule. Rafa je svestan da mora da poboljša igru, i to dosta, pred poslednji Grend slem u sezoni.

-Moram da igram svoju igru, da budem agresivan i brže da se krećem. Treba da igram sa više intenziteta i da pravim manje grešaka – rekao je Nadal.

Povezana vest:  Veće nagrade za teniserke u 2013.

Svako ima uspone i padove.

-Nekada igram dobro, ali nije mi ni prvi put u karijeri da nisam na tako visokom nivou – veli Nadal, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Novaka Đokovića sa 3:1 u setovima.

Nadal je u Montrealu ispao već u drugom kolu od Hrvata Ivana Dodiga, a u Sinsinatiju ga je eliminisao Mardi Fiš u četvrtfinalu. Španac je i prošle sezone ispao u istoj fazi u Sinsinatiju, ali uspeo je da za kratko vreme podigne nivo igre.

Povezana vest:  Ana Ivanović ubedljiva protiv Gavrilove

-Prošle godine igrao sam užasno u Sinsinatiju, verovatno gore nego ove godine. Važno je da budem spreman da promenim situaciju i da budem fizički i psihički svež.

Trenutno drugi teniser sveta kaže da je servis bio ključan u njegovom prošlogodišnjem pohodu ka trofeju u Nju Jorku.

-Nisam mnogo promenio svoj način igre za Ju Es open prošle sezone. Servis mi je veoma dobro funkcionisao i igrao sam dobro. Imao sam još uspeha na betonu, ne samo tada – osvojio sam Olimpijske igre, Montreal, Toronto, Indijan Vels dva puta. Tako da se prošle godine u Njujorku nije dogodilo nešto mnogo drugačije, samo sam igrao dobro i servis mi je išao bolje nego inače – rekao je na kraju Nadal.

Povezana vest:  Ðoković: Nadal je bio bolji, ja sam ostao bez energije