novak_djokovic_rim1

JU ES OPEN 2011

Ðoković u drugom kolu Ju Es Opena

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD pošto mu je Irac Konor Niland predao startni meč pri rezultatu 6:0, 5:1. Ðoković je do 58. pobede ove sezone došao egzibicionom igrom. Bio je toliko superioran, da je Irac, 197. igrač sa ATP liste, delovao apsolutno bespomoćno, pa se nakon 44 minuta neravnopravne borbe odlučio na predaju.

Povezana vest:  ATP BARSELONA, Zimonjić i Melcer završili takmičenje u Barseloni

Dvadesetdevetogodišnji Niland, koji je učešće na turniru izborio preko kvalifikakcija, zatražio je tokom duela medicinsku pomoć zbog isrpljenosti ranijom bolešću.

Srpski as je delovao moćno pokazavši da je potpuno zalečio povredu ramena, zbog koje je bio prinuđen da preda finale Britancu Endiju Mareju u Sinsinatiju prošle nedelje. Bukvalno je „demonstrirao silu“ pucajući iz svih teniskih oružja, za koja Irac nije imao ni odbranu, ni snagu, ali ni odgovarajući kvalitet.

Povezana vest:  Kelereru doživotna suspenzija zbog nameštanja mečeva

Konor je posle „nule“ u prvom setu i osvojenog poena tek u četvrtom gemu drugog seta uvideo da je dalji otpor uzaludan, pa je odlučio da predajom završi duel u kojem nije imao nikakve šanse.

Ðoković se tako na ovogodišnjem Ju Es Openu praktično nije ni zagrejao, a slede mu dobrodošla dva dana odmora pred meč drugog kola u kojem čeka pobednika duela između Argentinca Karlosa Berloka i Španca Perea Ribe.

Povezana vest:  Lajović eliminisan već na početku u Sao Paulu