Poslednji trening1

Poslednji trening reprezentacije Srbije pred početak EP u Litvaniji

 

Najbolji srpski košarkaši odradili su poslednji trening pred početak Evropskog prvenstva u Litvaniji i premijerni duel sa selekcijom Italije (sreda, 14.15 časova). Iako je bilo dosta nesuglasica sa organizatorima šampionata oko termina i mesta ovog treninga pronađeno je ipak kompromisno rešenje. Zbog tehničkih proba semafora i ostalih elektronskih uređaja, prvih sat vremena naš tim je vežbao u „Šiaulai Areni“ gde će sutra igrati protiv Italije, a drugih 60 minuta u pomoćnoj sali dvorane u Šiaulaiu. Ipak, to nije smetalo izabranicima selektora Dušana Ivkovića da na najbolji način iskoriste ovaj trening, kao poslednju pripremu pred iskušenja koja slede:

– Nećemo trenirati na dan utakmice iz praktičnih razloga. Meč počinje veoma rano (15:15 časova po lokalnom vremenu), imaćemo samo jedan sastanak i video pripremu za meč sa Italijanima. Igrači su veoma raspoloženi, čini mi se da jedva čekaju da počne šampionat, da krenu utakmice za koje se već dugo spremamo- istakao je selektor Ivković.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Slovenci peti na Evropskom prvenstvu, pobedili Ukrajinu

Selektor Dušan Ivković detaljno je proučio prvog protivnika na šampionatu u Litvaniji, selekciju Italije:

– Italijani su dobili određene kredite samim tim što učestvuju na ovom Evropskom prvenstvu. Sagledavajući kompoziciju i hemiju njihovog tima, uključivanjem u sastav NBA igrača posle nekoliko godina, sasvim je moguće da njihova motivacija bude na najvišem nivou na samom startu šampionata. Poznato je da su prve utakmice na svakom prvenstvu daleko najteže. Znači potrebna je koncentracija, potrebno je veliko strpljenje. Bitno je da nametnemo naš stili igre, sistem igre koji gradimo već četiri godine.

Povezana vest:  NBA VESTI , Majami nastavlja da se pojačava, stigao i Luis

Svi reprezentativci su sjajno raspoloženi i jedva čekaju početak šampionata. Povreda jedino muči plejmejkera Stefana Markovića.

– Pauzirao je četiri dana. Trenirao je danas sa određenom dozom bola. Stefan Marković je veoma bitan u našem sistemu, pogotovo prilikom promene ritma igre- zaključio je selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković.

Milenko Tepić, priznaje da postoji mala doza nervoze što je sasvim normalno pred početak Evropskog prvenstva:

– Pošto postoji nervoza, siguran sam da smo na pravom mestu. Međutim, uveren sam da će se ta nervoza i pozitvna trema preneti već sutra na teren u najboljem mogućem svetlu.

Povezana vest:  Zvezda sigurna pred derbi sa Partizanom

Pouzdani bek naše reprezentacije ističe kvalitet selekcije Italije koju veoma respektuje:

– Italijani imaju veliki motiv u Litvaniji, bez obzira što su stigli sa vajld kardom. Imaju u svojim redovima tri NBA igrača koji imaju bitne uloge u svojim klubovima. Ostali igrači su dugo godina u reprezentaciji i bez obzira što nisu imali uspešne rezultate, imaju dobru okosnicu tima, sistem igre i svakako su ekipa za respekt. Daleko od toga da ih se plašimo, već samo govorim o njihovom objektivnom kvalitetu. Takođe, svesni smo, da samo ako budemo igrali na maksimalnom nivou, na svim utakmicama na šampionatu možemo da se borimo za pobedu protiv svih rivala- uverava Milenko Tepić.