cetvrtfinale_ilija_bozoljac_1GEMAX OPEN

Ilija Bozoljac u polufinalu

 

Srpski reprezentativac Ilija Bozoljac prvi je polufinalista čelindžera iz Tretorn Serije + koji se ove nedelje igra na terenima TK Gemax u Beogradu za nagradni fond od 106.500 evra. Bozoljac se u četvrtfinalnom meču sastao sa drugim nosiocem na turniru Andrejem Golubjevim iz Kazahstana koji je pri vođstvu Bozoljca od 6:4 u prvom i 5:3 u drugom setu predao ovaj meč.

Već u prvom gemu meča Ilija je napravio brejk, a zatim je u nastavku poveo sa 2:0. Kod rezultata 3:1 imao je pet brejk lopti na servis Golubjeva, ali nije uspeo da ih realizuje. Pri rezultatu 5:3 Ilija je ponovo imao dve brejk lopte, koje su ujedno bile i set lopte, ali je set ipak priveo kraju rezultatom 6:4.

Povezana vest:  ATP PEKING, Zimonjić i Ljodra u polufinalu protiv braće Brajan

U drugom setu Bozoljac je oduzeo gem protivniku za vođstvo od 2:1 iskoristivši četvrtu brejk šansu. Prednost je održavao do samog kraja kada je Kazahstanac pri rezultatu 5:3 predao meč žaleći se da se ne oseća dobro.

Posle meča, Bozoljac je objasnio kako je došao do pobede:

– Imao sam jako dobar procenat dobijenih poena posle prvog servisa, čak 92 posto, a na drugi servis oko 85 posto, to sve govori koliko je moja igra bila dobra. Nisam morao da spasavam nijednu brejk loptu. Imao sam puno brejk šansi, ali mislim da tu još mogu da napredujem, da napravim pomak u njihovoj realizaciji. Ako i dalje budem ovako dobro igrao cetvrtfinale_ilija_bozoljacrealno je da uđem u finale, ali se ne opterećujem time, već samo gledam da idem meč po meč, pa ako pobedim – super.

Povezana vest:  Nadal: Ostvario sam najlepši san!

U polufinalu Ilija će odmeriti snage sa pobednikom meča Bogdanović (Britanija) – Pšišožnji (Poljska):

– Igrao sam sa Bogdanovićem nekoliko puta, mislim da je 2:1 za mene u pobedama. Bili su to teški mečevi, Aleks je odličan i iskusan teniser, dok Pšišonjijeg ne poznajem, nismo se nikad sastajali, ali znam da je u poslednje vreme imao dobre rezultate.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković na prvom mestu povećao prednost