novak_djokovic_rim1

JU ES OPEN 2011

Ðoković: Davidenko bio prvi pravi test za mene

 

Najbolje rangirani svetski teniser Novak Ðoković rekao je danas da je meč sa Nikolajem Davidenkom bio prvi pravi test za njega na Otvorenom prvenstvu SAD i da mu je drago što je opravdao očekivanja navijača. Srpski teniser, koji je postavljen za prvog nosioca, u trećem kolu je savladao Rusa Davidenka sa 6:3, 6:4, 6:2.

Povezana vest:  ATP I WTA VIMBLDON, Gust program prvog dana takmičenja

-Imao sam uspone i padove u pojedinim trenucima. Ovo je bio prvi pravi test za mene u Njujorku. Znao sam koji su Davidenkovi kvaliteti. On je dugo na velikoj sceni, zna kako treba da se igra na ovakvim turnirima – kazao je Ðoković na konferenciji za novinare posle meča u Njujorku.

Srpski teniser priznao je da nije počeo meč na najbolji način.

Povezana vest:  Priprema se teren za Dejvis kup, uskoro stižu prvi igrači

-Davidenko je bio agresivan, a čini mi se da sam ja na početku bio previše defanzivan. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem i uđem u ritam. Dobro je što sam u ključnim trenucima meča pravio brejkove – naveo je Ðoković.

Protivnik srpskom teniseru u sledećem kolu biće Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, koji je eliminisao Hrvata Iva Karlovića.

Povezana vest:  Vilijams: Nikada ne treba odustajati, jer čuda su moguća

-On je igrač čije vreme tek dolazi. Ima veoma snažne udarce, igra slično kao Davidenko. Važno je da mi koncentracija bude na nivou od početka meča – zaključio je Ðoković.