logo_ep_litvanija_2011

POSLE PORAZA ĐETIĆA OD HRVATSKE

Dejan Radonjić: Nismo dobro počeli utakmicu!

 

Košarkaši Crne Gore upisali su i drugi uzastopni poraz na evropskom prvenstvu u košarci, u Litvaniji.  Ovoga puta Hrvati su bili kobni po pulene selektora Đetića Dejana Radonjića.

– Nismo dobro počeli meč, Hrvatska je imala prednost od početka, ali smo do kraja prvog poluvremena uspeli da uhvatimo priključak i smanjimo prednost protivnika. Posle prvih 20 minuta, imali smo rezultat koji je bio bolji nego što je bila igra. Početak treće četvrtine bio je i najlošiji period u našoj igri, a do kraja meča pokušali smo da čestim promenama odbrane, dođemo do neizvesne završnice. U finišu smo prišli na tri poena zaostatka, ali smo tada dozvolili Hrvatskoj da uhvati nekoliko lopti posle naših šuteva, što im je bilo dovoljno da dođu do pobede. Čestitam Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi, a nama preostaje da se što bolje spremimo za preostala dva meča u grupi – kazao je Radonjić.

Povezana vest:  FMP odustao od Evrokupa

Iako je Hrvatska vodila tokom čitavog meča, meč je prelomila u finišu, nakon što su Crnogorci dva minuta pre kraja prišli na samo tri poena zaostatka – 80:77.

– Nema mnogo toga da se kaže posle ove utakmice. Doživeli smo drugi poraz, ali uvek sam optimista i verujem da i dalje imamo šanse za plasman u drugu fazu. Dozvolili smo protivniku da pogodio dosta šuteva za tri poena, Tomić je bio sjajan i zasluženo su došli do pobede. Nemamo mnogo vremena za analizu, treba da se odmorimo i pokušamo da odigramo bolje protiv Grčke – kazao je nakon meča Vlado Šćepanović.

Povezana vest:  Dačić primio legendarne šampione sveta iz Ljubljane