kobe bryant la lejkersi

Brajant pauzira devet meseci

Prvi as Lejkersa i jedan od najboljih košarkaša današnjice Kobi Brajant pauziraće između šest i devet meseci, jer je magnetnom rezonancom utvrđeno da mu je u meču protiv Golden Stejta pukla Ahilova tetiva, zbog čega je operacija u najkraćem roku, neophodna.
Teška povreda Brajanta poslednja je u nizu nedaća koje su pratili „jezeraše“ tokom čitave sezone.
Najpre je Dvajtu Hauardu operisano rame. Zatim je Stiv Neš slomio nogu. Stiv Blejk je išao na operaciju abdomena, Džordan Hil kuka i, najzad, Ron Artest je „išao pod nož“ zbog kolena.
Povreda Brajanta je, ipak, najteže pala navijačima Lejkersa koji sada mogu samo da maštaju o tituli. Istina, Lejkersi još nisu obezbedili ni plasman u plej of, ali nada i u veća dostignuća postojala je samo sa zdravim Brajantom.
Ovako, veliko je pitanje da li će on i nastaviti karijeri imajući u vidu da će posle oporavka imati 35 godina.
Po mišljenju mnogih stručnjaka teška povreda se dogodila, pre svega, zbog „zamora materijala“. Na 78 od 80 utakmica, koliko su Lejkersi odigrali ove sezone, Brajant skoro nije izlazio iz igre. Sa 27,3 poena, šest asistencija i 5,6 skokova po meču on je statistički bio najbolji igrač Lejkersa. Međutim, svi računi i za statistiku i za preveliki angažman stigli su na naplatu na kraju sezone koju ni Brajant ni Lejkersi neće pamtiti ni po čemu dobrom jer im je u međuvremenu umro i predsednik Džeri Bas.

Povezana vest:  Crnogorske košarkašice na startu kvalifikacija za EP sa Nemačkom