Tipsarevic_2011_US_Open_025

ATP JU ES OPEN 2011

Impresivni Tipsarević zasluženo u četvrtfinalu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku savladavši večeras u osmini finala Španca Huana Karlosa Ferera sa 3:1 u setovima – 7:5, 6:7 (3:7), 7:5, 6:2.

Do najvećeg uspeha na gren-slem turnirima Tipsarević je došao impresivnom igrom potvrdivši da je u sjajnoj formi. Meč protiv Ferera, bivšeg svetskog broja jedan, sada 105. na ATP listi, obeležila je velika i izjednačena borba, ali je Srbin pokazao da nije slučajno ove sezone dospeo među 20 najboljih u svetu.

Povezana vest:  Čilić: Trofej u Dejvis kupu perfektan kraj godine

Tipsarević uložio mnogo napora dok nije srušio otpor iskusnog Španca. Prvi set je dobio posle skoro sat igre, ali je Ferero imao snage da uzvrati i nakon taj brejka izjednači na 1:1.

Potpuno izjednačena borba vođena je i u nastavku duela, ali kada je Tipsarević nakon brejka u 11. gemu dobio treći set bilo je jasno da mu pobeda neće izmaći. Zaigrao je mnogo angažovanije i sigurnije u nastavku, pa je posle više od tri i po sata zasluženo slavio prvi put u trećem međusbonom duelu protiv Ferera.

Povezana vest:  Jakšićeva nemoćna protiv Skjavone

Tipsarevih u četvrtfinalu čeka boljeg iz meča u kojem igraju prvi reket sveta Novak Ðoković i Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov.