Djokovic_2011_US_Open_1

JU ES OPEN 2011

Đoković: Najveća pobeda ove godine

 

Teniser Novak Đoković izjavio je večeras nakon meča sa Rodžerom Federerom da mu je pobeda u polufinalu otvorenog prvenstva SAD najveća ove godine.

-Ovo je meni najveća pobeda ove godine. Federer je igrao bolje na početku meča, a onda sam ja počeo bolje da igram i uspeo sam da pobedim – rekao je Đoković.

Povezana vest:  ATP JU ES OPEN 2011, Federer: Udarac Đokovića na meč loptu je bio potez očajnika

Srpski teniser je rekao da je publiku, iako je u većem delu meča bila na strani Švajcarca, „bila sjajna, bučna pre svega. Ovo je najveći stadion koji postoji u ovom sportu. ‘Ju-Es open’ je poseban zbog galame na centralnom terenu – kazao je prvi teniser sveta.

On se okrenuo finalu koje ga očekuje u ponedeljak protiv Endija Mareja ili Rafaela Nadala.

Povezana vest:  Ðoković, da bi igrao u Španiji, mora da bude vakcinisan

-Poznajem i Mareja i Nadala. Uživaću gledajući njihov meč. Nadam se da ći igrati dugo koliko i mi. Obojica su fantastični, i protiv koga god da igram, meč će biti uzbudljiv – zaključio je Đoković.

Ovo je bila deseta pobeda Ðokovića nad Federerom u dosadašnja 24 meča i četvrta ove sezone. Istovremeno, ovo je bio revanš našeg asa Federreru za poraz u polufinalu Rolan Garosa.

Povezana vest:  Nišikori posle preokreta pobedio Mareja i izborio polufinale Ju-Es Opena

Ðoković kome je ovo bila 63. pobeda ove godine sastaće se u svom drugom uzastopnom finalu US Opena sa pobednikom drugog polufinalnog meča koji kasnije igraju Španac Rafael Nadal i Britanac Endi Marej.