Nole_2011_US_Open

SVETSKI MEDIJI O POBEDI ĐOKOVIĆA

Ðoković je stvarno najbolji!

 

Vodeći američki i britanski mediji veliku pažnju posvetili su danas trijumfu Novaka Ðokovića na Otvorenom prvenstvu SAD, a dominira konstatacija da je srpski teniser potvrdio da mu ove godine nema ravnog.

List „Vašington post“ navodi da je finalni duel Ðokovića i Rafaela Nadala „više ličio na duel dva boksera teške kategorije, nego na teniski meč, pošto su obojica razmenjivali snažne udarce“. Finalni meč trajao je više od četiri sata, a srpski teniser slavio je sa 3:1 u setovima i došao do treće Gren slem titule u sezoni, a četvrte u karijeri.

Povezana vest:  Nadal odlučio da ne igra na Vimbldonu i Olimpijskim igrama

„Uprkos teškoj borbi, Ðoković je bio taj koji je rivalu zadao više jakih udaraca i došao do svog prvog trijumfa na turniru u Njujorku“, navodi se u tekstu Vašington posta.

Američka televizija Si-En-En konstatovala je da su Ðoković i Nadal još jednom priredili „čas teniskih majstorija“ i navodi da je u pojedinim momentima delovalo kao da se radi o video igri.

„Obojica su u nekim trenucima imali udarce koji kao da su bili navođeni laserom. Ipak, kao i tokom cele sezone, Ðoković je bio bolji i na kraju došao do željenog rezultata“, ističe Si-En-En.

Povezana vest:  SKUPŠTINA TSS 2011, Slobodan Živojinović: Skupština legitimna, očekujem pobedu

List „Njujork tajms“ navodi da se Ðoković revanširao španskom teniseru za poraz u prošlogodišnjem finalu turnira u Njujorku.

„Ove godine stvari su se potpuno okrenule i sada se svi pitaju da li Ðoković igra jednu od najuspešnijih sezona u istoriji tenisa. Srpski teniser je finale završio na pravi način i svrgnuo sa trona branioca titule Nadala“, kaže se u tekstu ovog lista.

Britanski list „Indipendent“ ocenio je da je finale u Njujorku bilo senzacionalno.

Povezana vest:  AO 2014, Nadal u drugom kolu posle povrede Tomića

„Ðoković i Nadal su terali jedan drugog do krajnjih granica izdržljivosti i konstantno su izvodili vrhunske poteze“, navodi „Indipendent“.

Drugi britanski list „Gardijan“ piše da je Ðoković potvrdio da je u ovom trenutku svetski teniski kralj, ali navodi da je morao dosta da se pomuči u jučerašnjem finalu.

Ovaj list je podsetio i da je Ðokoviću to šesta pobeda nad Nadalom u sezoni i da su sve bile u finalnim mečevima.

„Njihovi potezi su doveli do delirijuma navijače na prepunim tribinama stadiona “Artur Eš“ u Njujorku“, zaključio je Gardijan.