nadal_2011_US_Open_ulazak

DAVIS CUP 2011

Nadal: Spreman sam da budem rezerva

 

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da je spreman da saigračima ustupi mesto u nacionalnom timu ukoliko selektor Albert Kosta smatra da nije najbolje pripremljen.

-Mi smo tim i neću igrati ukoliko selektor misli da je neki od saigrača u boljoj formi od mene – rekao je Nadal novinarima uoči polufinala Dejvis kupa između Španije i Francuske.

Povezana vest:  Đoković i Tipsarević u četvrfinalu Montreala

On je dodao da se ne oseća iscrpljeno posle finalnog duela Otvorenog prvenstva SAD u kojem je sa 3:1 izgubio od Novaka Ðokovića.

-I bez mene, Španija je velika teniska sila, jer poseduje najbolje svetske tenisere. Poslednje tri nedelje igrao sam na najvišem mogućem nivou, ali na sreću, nisam fizički iscrpljen – rekao je Nadal, koji se danas pridružio saigračima Davidu Fereru, Fernandu Verdasku i Felisjanu Lopesu.

Povezana vest:  Jelena janković: Naredne godine želim povratak u vrh!

Drugi teniser sveta je propustio nekoliko Dejvis kup susreta zbog poverda, a nije igrao ni prošle godine, kada je Španija sa 5:0 poražena u četvrtfinalu od Francuske. Španci su izabrali da se igra na njihovoj omiljenoj podlozi – šljaci, što praktično znači da su favoriti za ulazak u finale, za koji još konkurišu branilac titule Srbija i Argentina.

Povezana vest:  Đoković:Znao sam da neće biti lako cak i posle prvog seta

Duel između Španije i Francuske na programu je od 16. do 18. septembra u Kordobi.