U ITF (Međunarodna teniska Federacija) danas su stigli širi spiskovi sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezentacija računaju u predstojećim susretima grupne faze finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2022. koja je na programu od 14. do 18. septembra 2022. u četiri grada domaćina (Glazgov, Bolonja, Hamburg i Valensija).

Voljom žreba odlučeno je da Dejvis kup selekcija Srbije bude u Grupi B čiji je domaćin Valensija (Španija). Zajedno sa našom reprezentacijom u okviru Grupe B za plasman u finalnu nedelju u Malagi ( od 21. do 27. novembra 2022. nokaut faza nakon koje će biti poznat šampion Dejvis kup takmičenja za ovu godinu) boriće se timovi: Španije, Kanade i Južne Koreje.

Povezana vest:  Selektor Troicki odredio Dejvis kup tim Srbije za Slovačku

Selektori svih selekcija, učesnica ovog takmičenja, prijavljuju širi spisak iz kojeg će prijaviti konačan tim od pet igrača, sa mogućnošću dodatka dva nova imena u odnosu na dostavljeni prvi spisak.

Na širem spisku selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (7. mesto na ATP listi), Filip Krajinović (30), Miomir Kecmanović (31), Laslo Đere (53), Dušan Lajović (57), Nikola Milojević (156), Miljan Zekić (212), Hamad Međedović (266) i najbolji dubl teniseri Srbije, Nikola Ćaćić (58. na ATP listi), Ivan Sabanov (93) i Matej Sabanov (94).

Povezana vest:  Troicki pobedio Granoljersa



Objavljen je raspored mečeva u gradovima domaćinima grupne faze. Za nas svakako najvažnija je satnica u Valensiji gde će reprezentacija Srbije prvi meč odigrati protiv ekipe Španije  14. septembra, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije (15. septembar) i sudar sa Kanadom 17. septembra 2022. Svi mečevi počinju od 16 časova po lokalnom vremenu  (srednje evropsko kome pripada i naša zemlja), igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom.

Povezana vest:  ATP PEKING, Conga prvi finalista u Pekingu

Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu (koja je takođe održana danas) izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja.

Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C.

Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.

 Foto: B.P./ATAImages