viktor_troicki_3

DAVIS CUP 2011

Troicki: Ako bude trebalo, spreman sam da zamenim Novaka

 

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je danas posle žreba za polufinalni meč Dejvis kupa protiv Argentine da je naš tim jedan od najboljih u istoriji tenisa, ali da proitivnik zaslužuje izuzetan respekt.

-Imamo sjajnu repreezentaciju koju čine prvi teniser sveta Ðoković, 13. na listi Tipsarević, 16. na svetu Troicki i Zimonjić koji je najbolji dubl igrač sveta – ocenio je Obradović na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Selektor našeg tima je napomenuo da će Ðoković, koji zbog obaveza prema organizatorima US Opena, nije moghao da stigne na žreb, biti potpuno spreman za mečeve.

Povezana vest:  Čilić: Nadam se još jednom sjajnom grand slemu

-Imamo ozbiljan tim stručnjaka koji će raditi na njegovom oporavku. Istina, Novaku ne treba neki veći period da se oporavi i verujem da će biti spreman na startu – rekao je Obradović.

On je pozvao beogradsku publiku da u što većem broju dođe u Beogradsku arenu i podrži naš tim u pohodu na finale i odbranu titule.

-Ko god bio na terenu, važno je da publika dođe sat vremena pre meča i svojom energijom podrži reprezentaciju – rekao je Obradović.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, Srbija pobedila Belgiju sa 3:2, Zimonjić izgubio

Janko Tipsarević je ocenio da očekuje veoma težak meč prvog dana Dejvis kupa protiv Huana Martina Del Potra.

-Istina je da nije bio naročito uspešan ove sezone, ali on svakako može da odigra fenomenalno. Lično, odlično se osećam, povreda je prošlost i poslednja tri dana sam trenirao bez bolova u nozi – rekao je Tipsarević.

Viktor Troicki je poručio da će biti spreman „u slučaju da Novak ne bude u mogućnmostii da izađe na teren prvog dana“.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2012, Lajović i Marko Ðoković sutra startuju na Srbija Openu

-Novak stiže danas i videćemo koliko će biti spreman da nastupi. U svakom slučaju, ja ću biti spreman i boriću se za svaki poen kako bih doprineo konačnoij pobedi Srbije – rekao je Troicki.

Nenad Zimonjić je istakao da očekuje „veoma težak meč“.

-Monako i Čela su ove sezone igrali veoma dobro,kako u singlu, tako i u dublu. U oba meča koja sam odigrao sa njima pobeđivao sam i zato sam i sada optimista – rekao je Zimonjić.

Selektor argentinske reprezentacije Tito Vaskez rekao je da će njegov tim „ići na pobedu“.