janko_tipsarevic_cenaj_2011_11

Tipsarević zakazao srpski derbi na mastersu u Madridu

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Madridu pošto je večeras u osmini finala savladao Francuza Žila Simona sa 2:1 u setovima – 7:6 (7:3), 5:7, 6:1. Tipsarević je konačno srušio do sada nepobedivog rivala, protiv kojeg nije znao za uspeh u četiri prethodna međusobna duela. Igrao je odlično tokom celog meča, a posebno je impresionirao u trećem setu, kada je 12. teniseru sa ATP liste prepustio samo jedan gem.

Povezana vest:  WTA INDIJAN VELS, Vandevege - Janković, Date-Krum – Ivanović

Ovom značajnom pobedom Tipsarević je zakazao srpski derbi u četvrtfinalu madridskog mastersa, jer se sutra od 19 sati sastaje sa svetskim brojem jedan, zemljakom Novakom Ðokovićem, koji je ranije večeras nadigrao Švajcarca Stanislasa Vavrinku – 7:6 (7:5), 6:4.

Drugi reket Srbije ušao je u duel protiv Simona čvrsto rešen da prekine neugodnu tradiciju. Igrao je sa dosta samopouzdanja, strpljivo i pravovremeno agresivno, ne dopuštajući Francuzu da uspostavi odgovarajući ritam. Mogao je Tipsarević možda da reši meč i u drugom setu, bilo je 5:5, ali je Simon ipak imao više koncentracije za brejk, pa je zasluženo izjednačio na 1:1 u setovima.

Povezana vest:  Troicki pobedio Tipsarevića u prvom kolu Kvinsa

U odlučujućem delu susreta postojao je samo jedan na terenu. Tipsarević je potpuno razbio otpor neugodnog Francuza sa dva brejk poena za vođstvo od 4:0 i dominantno okončao borbu prepustivši rivalu do kraja jedan jedini gem.

Srpski teniser je u velikom stilu, ponovo na servis protivnika, zasluženo trijummfovao iskoristivši treću meč loptu nakon dva sata i 40 minuta odlične igre.

Povezana vest:  Stojanović iznenadila Riske na turniru u Nirnbergu