viktor_troicki_i_david_nalbandian

DAVIS CUP 2011

Argentina povela protiv Srbije u polufinalu Dejvis kupa

 

Reprezentacija Argentine u tenisu povela je sa 1:0 protiv Srbije u polufinalu Dejvis kupa, pošto je danas u Beogradskoj areni David Nalbandijan pobedio Viktora Troickog sa 3:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:2, 6:3). Žrebom je bilo predviđeno da za Srbiju igra najbolje rangirani teniser Novak Đoković, ali je on tek sinoć doputovao u Beograd posle osvojenog trofeja na Otvorenom prvenstvu SAD.

U drugom meču prvog dana za Srbiju će igrati Janko Tipsarević, a za Argentinu Huan Martin Del Potro.

Sutra se u 15.00 sastaju dublovi, a u nedelju će se od 14.00 igrati još dva meča u singlu. U finale će se plasirati reprezentacija koja prva stigne do tri pobede. Troicki je dobro počeo meč i u prvom setu imao prednost od 3:1 u gemovima, ali je Nalbandijan uspeo da preokrene i povede sa 4:3. Usledilo je izjednačenje, ali Argentinac je ponovo poveo na svoj servis, a onda iskoristio drugu brejk loptu za vođstvo od 1:0 u setovima.

Povezana vest:  WTA RIM, Serena Vilijams se povukla se turnira u Rimu

Posle sigurnih servisa obojice igrača, u šestom gemu drugog setaNalbandijan je imao dve brejk lopte. Troicki je potom tri puta  servirao as udarac i izjednačio na 3:3. U devetom gemu srpski teniser je došao do dve brejk lopte, od kojih je iskoristio drugu za vođstvo od 5:4. Ubrzo je stigao do 6:4 i izjednačenja u setovima.

Povezana vest:  Venus Vilijams osvojila titulu u Vuhanu

Nalbandijan je već u drugom gemu trećeg seta oduzeo protivnikov servis i sigurnom igrom do kraja poveo sa 2:1 u setovima.  Četvrti set počeo je na identičan način kao treći. Gostujući teniser je brejkom u drugom gemu i sigurnim servisima poveo sa 3:0, ali je Troicki potom smanjio na 3:1.

U petom gemu srpski teniser je bio blizu brejka, međutim u trenutku kada je imao brejk loptu, a Nalbandijan imao drugi servis, u sali se uključio jedan od mikrofona zbog čega je meč morao da bude prekinut. Prema pravilima, Argentinac je dobio novi prvi servis, što je realizovao u poen.

Povezana vest:  Ana Ivanović protiv Klajsters u osmini finala OI

Dekoncentrisani Troicki nije uspeo da se vrati u gem, pa je Nalbandijan poveo sa 4:1. On je zatim osvojio novi brejk i servirao za pobedu.

Usledio je pad u igri Argentinca, što je Srbin iskoristio da smanji na 3:5, međutim u devetom gemu Nalbandijan je iskoristio prvu od tri meč lopte. Duel je trajao dva sata i 50 minuta.