huan_martin_del_potro

DAVIS CUP 2011

Del Potro: Prvi set mi je doneo samopouzdanje!

 

Argentinski teniser Huan Martin del Potro izjavio je danas da mu je prvi dobijeni set u duelu sa Jankom Tipsarevićem doneo samopouzdanje za nastavak meča. Del Potro je savladao Tipsarevica sa 3:0, u drugom meču polufinalnog duela Svetske grupe Dejvis kupa, čime je Argentina povela sa 2:0 posle prvog dana. U prvom meču David Nalbandijan je pobedio Viktora Troickog sa 3:1.

Povezana vest:  ATP VIMBLDON, Nadal protiv Berdiha za titulu

-Dobro sam odigrao protiv Tipsarevića. To je bio težak meč do poslednjeg poena. U neizvesnom prvom setu sam pobedio i to mi je donelo samopouzdanje za nastavak. Na kraju sam bio veoma nervozan, ali najvažnije je da sam pobedio – rekao je Del Potro na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, naredni dubl meč će biti težak, bez obzira ko će igrati.

-U Dejvis kupu su dubl mečevi uvek neizvesni i teški. Srbija ima odličnog dubl igrača kao što je Nenad Zimonjić. Međutim, Novak Đoković dobro može da odigra, kao i Tipsarević i Troicki. Mi moramo da pronađemo rešenje. Videćemo kako će biti – rekao je Del Potro.

Povezana vest:  Đoković: Ovo je za mene posebna titula

Na pitanje, da li očekuje meč sa Đokovićem u nedelju, on je odgovorio:

-Ako Nole bude igrao, to će biti lep meč za gledanje, publika će uživati, ali će meni biti teško da igram.

Selektor Argentine Tito Vaskez istakao je da veoma poštuje tim Srbije, u kojem su odlični igrači.

-Veoma sam srećan što smo danas pobedili u oba meča. Bilo nam je bolje kada smo čuli da Novak ne igra – rekao je Vaskez.

Povezana vest:  ATP BARSELONA, Zimonjić i Nestor u finalu dubla u Barseloni

On je dodao da su svi argentinski igrači vežbali igru u dublu i da u ovom trenutku ne zna ko će sutra igrati. Dubl meč polufinala Svetske grupe Dejvis kupa u kojem se sastaju Srbija i Argentina počinje sutra u 15.00 u Beogradskoj areni.