DOUBLES_01

DAVIS CUP 2011

Srbija smanjila na 2:1 protiv Argentine

Muška teniska reprezentacija Srbije smanjila je danas vođstvo Argentine na 2:1 u polufinalnom meču Dejvis kupa koji se igra u Beogradskoj areni.

Prvi poen za Srbiju osvojili su u dublu Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobedivši argentinski par Huan Ignasio Čela – Huan Monako sa 7:6 (7:4), 6:4, 6:2.

Prethodno su David Nalbandijan i Huan Martin Del Potro u petak prvog dana takmičenja doveli Argentinu u vođstvo sa 2:0, pobedama nad Viktorom Troickim (3:1) i Jankom Tipsarevićem (3:0).

Zimonjić i Troicki su danas u pravom naletu zaustavili ofanzivu Argentine kija je u petak bila na korak od konacne pobede i plasmana u finale Dejvis kupa.

Povezana vest:  Jelena Dokić: Nasjvažnije je da sam se pomirila sa ocem!

Troicki je rešio problem samopouzdanja koji je istakao kao glavnu prepreku i razlog poraza u prvom meču protiv Nlabandijana-

Sa nekoliko uspešnih poteza bekhendom, koji je beogradska publika nagrađivala burnim aplauzima, naš teniser je ušao u seriju sjajnih udaraca, uz više nego snažnu podršku prvog dubl igrača Srbije i sveta Nenada Zimonjića.

Argentinci su u prepunoj Beogradskoj areni ovoga puta naišli na tvrd orah, koji im je pomrsio račune za nastavak Dejvis kupa, ostavivši Srbiju u igri za plasman u finale.

Povezana vest:  AUSTRALIJAN OPEN 2011, Ćirić ispao u prvom kolu kvalifikacija

Već prvi set je pokazao da su Zimonjić i Troicki odlučni u svom cilju da naprave preokret. Posle izjednačene borbe usledio je taj brejk u kojem je Srbija povela sa 3:0, a zatim iskoristila drugu set loptu.

U nastavku meča Argentina je prva iskortistila brejk loptu u četvrtom gemu za vođstvio od 3:1, a zatim je na svoj servis povela sa 4:1.

Tada kreće prava „bujica“ sa srpske strane mreže. Naši tenioseri vezuju čak sedam gemova za vođstvo od 2:0 u setovima i 2:0 u trećem setu.

Povezana vest:  ATP SINSINATI, Tipsarević i Almagro završili takmičenje u Sinsinatiju

U nastavku meča našim igračima je sve polazilo za rukom, Troicki je nastavio da zadaje muke protivničkom tandemu sjajnim bekhend paralelama, a Zimonjić udarcima u telo protivnika, koji na munjevite akcije srpskog dubla nisu imali pravi odgovor.

Ponovo naši teniseri u sedmom gemu dolaze do brejka i vojstva od 5:2, koje su brzo, na servis Troickog drugom meč loptom pretvorili u pobedu.

U nedelju od 14 sati prvi na teren izlaze Novak Ðoković i Huan Martin Del Potro, a u slučaju pobede prvog tenisera sveta, šansu da zada mat protivniku imaće Janko Tipsarević u meču protiv Nalbandijana.