ceremonija_trofej (7)

DAVIS CUP 2011

Može li Srbija u nedelju do drugog finala!

 

U nedelju od 14,00 časova u Beogradskoj areni odigraće se dva singl meča. Za sada, posle dva dana igre, Argentina vodi sa 2:1 u pobedama. Podsećanja radi Viktor Troicki i Kjanko Tipsarević izgubili su u pojedinačnim mečevima a dubl je dobila srpska kombinacija – nenad Zimonjić i Viktor Troicki.

Brani se „Salatara“, brane se bodovi i čast srpskog tenisa. U nedelju će biti poznato da li će se Orlovi drugi put za redom naći u finalu. Na putu im stoje stameni Argentinci u liku Huana Martina del Potra i Nalbandijana. Kako se prognozira Novak Šoković bi trebalo da izađe na teren i da se sastane sa Del Potrom dok bi protiv Nalbandijana trebalo, u petom meču da igra Janko Tipsarević.

Povezana vest:  Đoković objavljuje knjigu o zdravom načinu ishrane

Novak Đoković je trebalo da igra i u petak ali ga je zamenio Viktor Troicki koji je izgubio. Sada Đoković mora da izađe na teren i da, još jedanput pokaže zašto je najbolji igrač sveta. I, naravno, ovo će biti prvi put da će se Đoković naći na terenu, na teritoriji Srbije, kao prvi na ATP listi.

Povezana vest:  Janković očekivano poražena od Vilijams

Ako Đoković dobije taj meč, a nema razloga da ga izgubi, na teren bi trebalo da izađe Janko Tipsarević.

Biće teško za srpski Dejvis kup tim ali ostaje da se vidi kako će situacija na terenu da se odvija. Poslednju reč ima selektor – kapiten Bogdan Obradović koji će se odlučiti koji će teniser izaći na teren.

Povezana vest:  Ništa od Ðokovićevog turnira u Sloveniji?

Sasvim je sigurno da će prvi finalista biti Španija jer u duelu sa Francuskom vodi sa 2:1 a za ulazak Srbije u finale potrebne su još velike dve pobede. Ovoga puta mnogo više će publika morati da pomogne, da bude igrač više na terenu i da se nastavi pobednički niz u neporaženoj Beogradskoj areni.

PHOTO: ataimages.rs